PREMIER WIJST TWEEDAAGSE VAKANTIE AF VOOR AMBTENAREN OM IN OKTOBER HET TOERISME VAN THAILAND TE GAAN PROMOTEN

0
428

PREMIER WIJST TWEEDAAGSE VAKANTIE AF VOOR AMBTENAREN OM IN OKTOBER HET TOERISME VAN THAILAND TE GAAN PROMOTEN

~BAKZEIL HALEN~

(Geen gehoor krijgen)


BANGKOK:- Premier Prayut Chan-O-Cha heeft een voorstel van het Ministerie van Toerisme en Sport heeft afgewezen om overheidsfunctionarissen en werknemers van staatsbedrijven om in oktober twee dagen vrij te geven om het toerisme te promoten.

De mnister van Toerisme en Sport, khun Phiphat Ratchakitprakan stuurde afgelopen dinsdag het voorstel naar het kabinet voor beraadslaging en beweerde dat het voorstel het toerisme zou bevorderen.

Maar Prayut verwierp het voorstel verwierp uit bezorgdheid dat critici de regering de schuld van de trage economie in de schoenen zouden schuiven.

“Er zijn tegenwoordig mensen die constant met de vinger naar de regering wijzen,” zei Prayut.

Trouwens, zo zei Prayut, heeft de regering al een maatregel goedgekeurd om het toerisme te stimuleren door 1.000 Baht van de reiskosten te betalen voor elke burger die door het land reist. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten Thais zich bij de overheid aanmelden voor een e-wallet en moet de 1,000 baht in de e-wallet worden gebruikt in bepaalde winkels die deelnemen aan het overheidsprogramma.

Premier Prayut zei dat hij het beu was, dat critici ook de e-wallet-maatregel voor het stimuleren van toerisme aanvielen.

Maar de eerste burger van Thailand voegde eraan toe dat hij blij was om te zien dat de toeristische situatie in de eerste acht maanden van dit jaar beter was dan vorig jaar. Hij zei dat de komende vier maanden een hoogseizoen zullen zijn voor buitenlandse toeristen en de regering verwacht dat ongeveer 40 miljoen buitenlandse toeristen het koninkrijk zullen bezoeken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation