PREMIER ROEPT OP OM NIET MET MODDER TE SMIJTEN

0
228

~WEET WAT JE ZEGT, BEN JE ZELF~

(Wees voorzichtig met woorden en je informatie)


BANGKOK:- Premier Prayuth heeft de politieke partijen dringend opgeroepen om creatief en positief te zijn in hun verkiezingscampagnes, en niet met modder te smijten.

Hij refereerde hiermee naar de rel tussen de chef-staf van het leger en Pheu Thai kandidaat premier Khunying Sudarat Keyuraphan. Prayuth zei dat generaal Apirat Kongsompong met geen enkele partij ruzie had. (Khunying is een adellijke titel voor dames, vergelijkbaar met baronesse.)

De rel begon toen Sudarat zei dat de Pheu Thai partij als ze gekozen worden het militaire budget met 10% gaan verminderen. Dat geld kan dan besteed worden om 30.000 beginnende ondernemers een steuntje in de rug te geven. Sudarat zei ook dat ze de dienstplicht wil afschaffen.

Dat viel nogal slecht bij generaal Apirat. Die zei dat Sudarat maar eens moest luisteren naar het extreem nationalistische lied ‘Nak Paendin” (Last van het land). Daar mee wilde de generaal suggereren dat Sudarat niet nationalistisch genoeg was. Hij gaf opdracht aan de militaire radiozender 126 om dat lied iedere dag te spelen, behalve op nationale feestdagen, maar die opdracht is later ingetrokken.

Het lied ‘nak paendin’ is geschreven door een kolonel na een bloedige militaire coupe in 1973, waarin hij de lof zong over die bloedige militairen. Het komt pijnlijk dicht in de buurt van wat het Horst Wessellied voor Nazi Duitsland betekende.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS World