PREMIER PRAYUT GELAST ONDERZOEK NAAR DE DURE VERKOOPPRIJZEN VAN ETEN EN DRANKJES OP THAISE LUCHTHAVENS

0
157

~IEMAND HET VEL OVER DE OREN TREKKEN~

(Iemand afzetten)


BANGKOK:- De premier van Thailand, khun Prayut Chan-o-cha heeft naar aanleiding van klachten van passagiers, de relevante autoriteiten opdracht gegeven om de prijzen van eten en drinken bij luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang te controleren, de prijzen van eten en drinken zouden veel te duur zijn.

De klachten van passagiers over de exorbitant hoge prijzen voor eten en drinken op de twee luchthavens werden voor het eerst gemeld op www.thaich.net, een belangrijke Japanse website met informatie over Thaise reizen en levensstijl.

Op 8 januari j.l. klaagde een in Bangkok gevestigde Japanse zakenman Akihiro Koki Tomikawa over de hoge prijs van flesjes water op de luchthaven Suvarnabhumi, welke daar wel 40 baht kostte.

Tomikawa, wiens Facebook-pagina meer dan 60.000 volgers heeft, klaagde ook over de taxi’s die buitenlandse passagiers bij Suvarnabhumi veel te veel berekenen.

De Japanse man schreef dat “als Thailand zo doorgaat, het toeristenaantal zal dalen, waardoor uiteindelijk niemand nog ene Baht zou verdienen, Ik zou willen dat de Thaise bevolking deze kwesties serieus neemt, ” zo besloot hij zijn bericht op de website.

Een woordvoerder van de regering, Kolonel Athisit Chainuwat, maakte bekend dat premier Prayut tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering gisteren dinsdag (9 januari) de betrokken autoriteiten de opdracht had gegeven om exploitanten van bedrijven op de twee luchthavens te inspecteren.

De premier graag zou willen weten of de prijzen voor eten en drinken op de luchthavens inderdaad zo hoog zijn, zoals door passagiers wordt beweerd. Zo ja, dan moeten autoriteiten de oorzaak van de hoge prijs achterhalen en ervoor zorgen dat de prijzen voor eten en drinken redelijk blijven.

Na de inspectie vroeg de premier de autoriteiten om de zaak aan het publiek uit te leggen om te voorkomen dat het probleem gaat escaleren waardoor imago van het koninkrijk aangetast wordt.

Volgens een inspectie door enkele verslaggevers is het voedsel en het drankassortiment inderdaad extremen duurder dan in winkels buiten de luchthavens. Een flesje water van 600 cc werd bijvoorbeeld voor 15 baht aangeboden, tegen 7 baht op straat.

Zo zou het eten ook duurder zijn op de luchthavens, 250 tot 300 Baht voor een fastfood maaltijd terwijl een kopje koffie 10 tot 20 baht duurder was.

Informatie en bron:
Foto’s: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke
Bron: Thai PBS