POLITIE VAN PATTAYA TREFT DRONKEN MONNIK IN AUTO MET FLESSEN WIJN EN CONDOOMS

11
456

~BUITEN DEN POT PIESEN~
(Een dwaasheid begaan)


PATTAYA: Gisterenmorgen vroeg werd de tweede abt een tempel in het district Si Racha Chon Buri werd gearresteerd, terwijl hij in een auto lag met twee dronken assistenten, een fles wijn en een aantal condooms.

De monnik, Phra Palad Chakkrit, van Wat Viboonsanhatham in Si Racha district, droeg op het moment van aanhouding bij een controlepost in Tambon Nong Khang Kork, een zwarte broek en een zwart T-shirt met een zwarte hoofddeksel, hun auto, een witte Toyota Camry werd gestopt naar aanleiding van een aanhoudingsbevel die zojuist per mobilofoon was uitgegeven.

Zijn saffraan kleurige gewaad werd gevonden in zijn zwarte katoenen tas op de achterbank van de auto. Een fles dure wijn met een glas wijn stond op het versnellingsbak console en er werden meer dan een familieverpakking condooms op de achterbank van de Toyota Camry aangetroffen.

De politie liet blaastest aanrukken om de monnik en zijn twee assistenten te testen in hoeverre zij over de schreef gegaan waren wat betreft het alcoholgebruik.
Bij alle drie waren de resultaten zodanig dat men kon aannemen dat de drie “apelazarus” waren, hun alcoholgehalte lag ver boven de 122 milligram.

De politie wist even niet met de situatie om te gaan en namen contact op met de abt van de tempel, Phra Vinaithorn, om advies te vragen, over hoe om te gaan met Phra Palad Chakkrit. De politie werd medegedeeld dat er geen noodzaak was om hem geestelijk ambt te ontnemen daar de bezopen monnik het kloosterleven lang geleden had verlaten.

Met dank aan Khaosod Englisch

11 REACTIES

Comments are closed.