POLITIE PATTAYA VALT VIER CALLCENTERS BINNEN EN ARRESTEERT DAARBIJ TIENTALLEN RUSSEN

0
1485

~DAT KWAM UIT DE LUCHT VALLEN~

(Dat kwam onverwachts)


PATTAYA:- Het was dit keer niet de politie van Pattaya of de provinciale politie van Chonburi maar de Nationale politie die samen met het leger en ambtenaren van de volksgezondheid die invallen uitvoerden op een viertal callcenters in Pattaya en Sattahip.

Hun doel was dit keer niet het gebruikelijke type van callcenters zoals Olleke Bolleke wel vaker publiceert maar dit keer waren het callcenters die probeerden om telefonisch schoonheidsproducten, huidcrèmes en voedingssupplementen aan de man te brengen.

Deze invallen werden op verzoek van het hoofd van de politie Chonburi uitgevoerd die handelde op bevel van de nationale politiecommissaris Jakthip Chaijinda.

De eerste inval werd bij callcenter Mojo Call Center in de soi van het landsdepartement in Bang Lamung uitgevoerd, in het drie verdiepingen tellende gebouw werden 51 personen gearresteerd.

De tweede inval werd bij Top Trend Manufacturing Co Ltd uitgevoerd, daar werden 700 huidproducten geconfisqueerd en de eigenaar Khun Chawanuch Yesipovich uit Sakon Nakorn gearresteerd.

De derde inval werd bij Call Center Asia en Power Life Asia in Na Jomtien uitgevoerd, de in Sattahip wonende eigenaar, Khun Yuphawadee Sophan werd daar middels een bevelschrift gearresteerd.
Zeventig medewerkers, waaronder twee Russische vrouwen werden gearresteerd en werden er achtenzeventig computers alsmede een kluis meegenomen, welke als bewijsmateriaal worden beschouwd.

De vierde inval werd In de buurt van het landgoed Mountain Village 2 uitgevoerd, daar was een kantoor ingericht om verzekeringen aan toeristen te verkopen, ook daar werden aantal Russische onderdanen waaronder 12 vrouwen gearresteerd.

Van alle gearresteerde mensen was er niemand in staat om een werkvergunning aan de politie te tonen.

De activiteiten van callcenters in het koninkrijk worden steeds meer met een kritische blik bekeken nadat de overheid een nationale campagne had gelanceerd on deze vaak illegale activiteiten te beteugelen.

Informatie en bron:
Foto’s: 77Jowo
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: 77Jowo