POLITIE PATTAYA GING VANMORGEN VROEG OP PAD OM DE STAD SCHOON TE VEGEN VAN CRIMINALITEITEN

1
496

~NEEM UW TIJD TE BAAT TE VROEG IS BETER DAN TE LAAT~

(Je moet ergens op tijd aan beginnen)


PATTAYA:- Afgelopen wad er een heel contingent van wetshandhavers de stad Pattaya en omgeving ingestuurd om te beginnen met een grootscheepse operatie om misdaad uit te roeien en “de stad leefbaar te maken”.

Deze actie om de stad leefbaar te maken en de criminelen het vuur aan de schenen te leggen ging vanmorgen om 06:00 uur van start en zal duren tot komende maandagmorgen, zo verklaarde politie kolonel Apichai Krobphet, zijnde de hoofdcommissaris van politie Pattaya.

De nadruk van deze actie zal liggen op woekeraars, voetbalweddenschappen, mensenhandel, illegaal bezit van vuurwapens en straatraces, maar alle andere aangetroffen criminaliteiten zullen hard aangepakt worden.

De ambtenaren zeiden dat het harde optreden er op gericht is om de veiligheid van de buitenlandse bezoekers te waarborgen, want zij moeten immers kunnen vertrouwen op de veiligheid van de kustplaats, welke een toeristische magneet in Thailand Oost is.

De lancering is net voor het Pattaya International Fireworks Festival op 8 en 9 juni, waarvan verwacht wordt dat het veel extra bezoekers zal trekken.

Kolonel Apichai verklaarde later deze morgen dat een zoektocht naar een appartement met vier verdiepingen in Tambon Nongprue in de wijk Banglamung had geleid tot de arrestatie van de 33-jarige Cherdsak Sae-kong voor het bezit van 23 kleine pakjes crystal methamphetamine of ice in zijn kamer op de derde verdieping.

Elk pakketje moest voor 500 tot 1.000 baht worden verkocht.

Een ander team bezocht drie shophouses in Soi Bua Khao in Zuid-Pattaya, waar uit onderzoek bleek dat daar niet de juiste gebruiksvergunningen (ที่ดินและสิ่งปลูกสร้าง) waren verleend, zodat deze winkels direct hun deuren moesten sluiten.

Na enige tijd de gebouwen van buiten te hebben bekeken, ging het team verder naar andere locaties, zei hij. Deze actie ging tot vroeg van deze morgen door en werden er meer arrestaties verricht.

Informatie en bron:
Illustraties: BangkokJack
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: BangkokJack

1 REACTIE

  1. Ik verblijf op dit moment in tailand ik heb de polite macht gezien ze rijden met honderden scooters rond op jacht

Comments are closed.