POLITIE THAILAND PAKT VISA AGENT MET VALSE STEMPELS OP

0
236

~IN DE FUIK LOPEN~

(Door eigen stommiteiten in een valstrik lopen)


BANGKOK:- De Thaise krant Komchadluek bericht dat minder nette visabedrijfjes valse stempels gebruiken en dat zouden met grote regelmaat doen.Het zal u dan ook niet verbazen dat ze de volle aandacht krijgen van Surachet Hakpan, de grote baas van de immigratiepolitie.

Afgelopen week werd een echtpaar gearresteerd die vanuit hun flat in Laksi 10 jaar lang valse visa stempels verstrekten. Deze week werd een 22 jaar oude man in Soi Lasalle gearresteerd voor het zelfde vergrijp.

Chatcharin Saraphan werd aangehouden te midden van ruimschoots overtuigen bewijsmateriaal. Hij leverde valse stempels en documenten aan gastarbeiders uit drie landen vanuit het Sri Racha district.

Gen.Hakpan zegt dat actie werd ondernomen nadat een tussenpersoon te goeder trouw samenwerkte met de verdachte en daardoor in het bezit kwam van valse stempels en werkvergunningen.

De politie ging op zoek naar Chatcharin en vond hem 3 dagen later verstopt in Soi Lasalle in Bangkok. Hij was in zijn condo bezig met het vervaardigen van visa’s en werkvergunningen.De politie trof een hoop valse stempels en documenten aan, tevens in het huis van een vriend van hem die hij had gevraagd om een doos voor hem te bewaren.

De Thaise media vinden dit wat griezelig worden, en spreken over een groeiend probleem. Surachet waarschuwde het publiek en gastarbeiders om verhalen dat iemand ‘namens de immigratiedienst’ documenten kan stempelen en/of verstrekken en buiten de kantooruren mag werken frauduleus zijn.

Trap er niet in, waarschuwt hij. Anders wordt u ook een slachtoffer. Hij vroeg ook om hulp van het publiek om dit soort aanbiedingen te melden bij de politie.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Komchadluek
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Komchadluek