POLITIE KAMPHAENG PHET VERMOEDT DAT EEN NEDERLANDSE GEPENSIONEERDE LERAAR VERMOORD IS

0
2606

~WAAR GELD SPREEKT, ZWIJGT DE WAARHEID~

(Geld kan ervoor zorgen dat mensen de waarheid verzwijgen)


KAMPHAENG PHET:- In de Daily News was deze morgen te lezen dat een gepensioneerde Nederlandse leraar hangend aan een kippenhok naast een luxe huis in Kamphaeng Phet in het noorden van Thailand is gevonden, volgens de politie zou de man vermoord kunnen zijn.

De 61 jaar oude Hub Aelmans uit Stein (Limburg) werd gevonden bij het huis dat hij deelde met zijn 40-jarige vrouw Cha-orn Elmes en haar jongere broer Precha Jaidee, 38.

De man hing aan een nylon koord. Beide handen waren vastgemaakt met tyraps en er werden blauwe plekken aan de rechterkant van zijn ribbenkast aangetroffen.

Luitenant kolonel Yuthana Phuksuk van de Klong Khlung politie en reddingsdiensten werden naar het huis in Ban Sap Manao in het subdistrict Wang Sai geroepen.

Ze bepaalden dat Hub al enkele uren dood was. Nadat het lichaam lokaal werd onderzocht, werd het naar Naret Phitsanuloke gestuurd voor een uitgebreide autopsie.

De Thaise zwager van Hub, khun Precha vertelde dat het paar twee jaar getrouwd was. Vier dagen geleden hadden ze ruzie gemaakt en zijn zus was naar Bangkok gegaan en niet teruggekeerd. Hij zei dat hij, hoewel hij in hetzelfde huis woonde, had hij weinig te maken met Hub die voor zichzelf zorgde.

Het bleek dat familieleden van de overledene per e-mail waren benaderd en te lezen hadden kregen dat Hub zichzelf van kant wilde maken omdat hij geen contact kon opnemen met zijn vrouw.

De familieleden namen contact op met hun ambassadediensten die contact opnamen met de Thais. Via een Wang Sai-ambtenaar werd contact gelegd met het lokale Phu Yai Ban en hij ging naar het huis om het te onderzoeken. Toen hij aankwam, wisten de mensen niet waar Hub was en de airco in zijn slaapkamer stond nog aan.

Bij een zoektocht buiten het huis, werd Hub hangend bij het kippenhok gevonden.

De politie wil de vrouw en alle betrokkenen interviewen en heeft moord in deze zaak niet uitgesloten. Ze denken dat dit een geval van moord is geweest met een gefaseerde ophanging om de misdaad te verbergen.

Thai Rath meldde verder dat het echtpaar in hetzelfde huis met twee verdiepingen gescheiden levens leidde. Ze hadden aparte slaapkamers en andere aparte ruimtes en zorgde hielden voor zichzelf.

Ze zeiden dat Hub een vriendelijke man was die graag de taal van de lokale bevolking leerde en robots maakt.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News | Thai Rath
Content: Olleke Bolleke in Noordwest Thailand
Bron: Daily News | Thai Rath