POLITIE IN NOORD OOST THAILAND ZET 9 TON MARIHUANA IN DE HENS

0
395

~EN DATTE WE TOFFE JONGENS ZIJN DAT WILLEN WE WETEN, DAAROM KOMEN WIJ, DAAROM KOMEN WIJ……OVERAL)

(Populaire Nederlandse feestmarsch)


NAKHON PHANOM:- De politie in de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom verbrandde gisteren negen ton marihuana, ter een waarde van 200 miljoen Baht of te wel iets meer dan 5 miljoen Euro. Dit was de grootste hoeveelheid wiet die Thailand in het afgelopen decennium heeft verbrand.

Op de jaarlijkse Internationale Dag tegen Drugsmisbruik en Illegale Handel, welke door de Verenigde Naties als een officiële dag is gekenmerkt, organiseerde de gouverneur van Nakhon Phanon, khun gouverneur Somchai Witdumrong een ceremonie om de lokale bevolking, met name jongeren, te ontmoedigen deze “drugs” te gebruiken dan wel te verhandelen.

En wat is volgens de gouverneur van Nakhon Phanon een betere manier om dat te doen dan een flink fikkie van miljoenen Baht van wiet te stoken.

Volgens het Thaise blad Matichon, waar Olleke Bolleke dit nieuws las, gebruiken de smokkelaars de laatste tijd steeds meer de noordoostelijke provincies. Echter de gedeelde grens met Laos maakt Nakhon Phanom tot een provincie met een hoog risico om in de kraag gevat te worden.
In de afgelopen drie maanden is alleen al in deze provincie drie ton marihuana in beslag genomen.

ALLEMAAL MEEROKEN?
Terwijl de politie gisteren de ceremonie van het waardevolle vuur vierde, stond Dr. Weerachai Putthawong, een professor in de organische chemie van de universiteit van Kasetsart op om te vertellen dat het inademen van rook van het gigantische vreugdevuur niet anders is dan het roken van marihuana.

Gelukkig waren en dit keer geen jongeren uitgenodigd om deel te nemen aan de verbrandingsceremonie zoals de provincie Bueng Kan dat deed in 2016.

Informatie en bron:
Illustraties: Matichon
Content: Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: Matichon.com