POLITIE IN NONG KHAI IS GOUD WAARD, MAAR DAAR DACHT DE BEVOLKING VAN THAILAND ANDERS OVER

0
322

~HET SCHUURTJE MOET BIJ HET HUISJE BLIJVEN~

(Je moet de zaken zo regelen dat het niemand opvalt)


NONG KHAI:- Iets was in oprechte dank door een goudwinkel eigenaresse aan de plaatselijke dienders was gegeven, krijgt na de posting van een video op internet een totaal andere wending Op de video toont de juichende en kwijlende agenten, waarvan er zelfs één agent achter de toonbank stond om zijn “kleinnood” van 20.000 baht in ontvangst neemt.

De verslaggever van de Thaise krant waarin uw nieuwsbeer dit opmerkelijke nieuws las, schreef dat de reacties van de Thaise bevolking op Facebook in twee kampen te verdelen was.

In het eerste kamp ontstond de vraagstelling, of dit überhaupt wel legaal was, want is het volgens artikel 103 van het Thaise wetboek is het voor overheidsdienaren niet toegestaan om geschenken van meer dan 3.000 baht in waarde te accepteren ?, zo vroeg men zich af.

In het tweede kamp, waren de reacties dat men dit géén smeergeld mocht noemen, maar een geschenk om dienders aan te moedigen om hun werk goed te blijven doen.

Ach, dacht uw nieuwsbeer droogjes, wat is 20.000 nu in vergelijking Nederland, daar wij een gewezen burgemeester van Wageningen, later een minister in het kabinet van Balkenende (de premier die de Balkenende-norm instelde, weet u nog ?) die zomaar een appartement cadeau kreeg….ik bedoel maar, grinnik.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: SanookNews