POLITIE GAAT ALLE NIGERIANEN IN THAILAND ONDERZOEKEN

0
306

~IEMAND DE ZWARTE PIET TOESPELEN~

(iemand benadelen)


BANGKOK – De politie maakte bekend dat ze alle Nigerianen in Thailand wil gaan onderzoeken. Raasiesme!!! Diesrkriemienaasjie!!! gillen mensenrechten organisaties.

Hoofd van de toeristenpolitie gen-maj. Surachet Hakpal maakte dit nieuws bekend op een persconferentie van de laatste arrestatie operatie. Er waren 72 buitenlandse verdachten gearresteerd. Er werden ook arrestaties verricht en invallen gedaan bij 18 scholen.

Elf buitenlanders hadden ongeldige visa, 46, waren illegaal het land binnengekomen, en 15 waren kruimeldieven. De arrestanten kwamen onder andere uit Rusland, India, Laos, Oeganda en Nigeria. Sinds de campagne was begonnen zijn er meer dan 2000 buitenlanders voor altijd verbannen uit Thailand, zegt Surachet.

De politie operatie droeg de naam ‘Zwarte Arend’. Wekelijks werden foto’s getoond van voornamelijk zwarte mensen die gearresteerd waren. Surachet bevestigde dat hij grotendeels op Nigerianen jaagt, omdat die zich richten op vrouwen en die verleiden met romantische oplichterijen om geld aan hun over te maken. De politie zegt dat de meeste oplichters Nigeriaan zijn.

“Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle Nigerianen slechte mensen zijn,” zei hij. Onze operatie is om de goeden van de slechten te scheiden. Er wonen op dit moment ongeveer 1400 Nigerianen in Thailand. Die gaan onderzocht worden komende week.

Een lid van de mensenrechten commissie kondigde direct aan dat onderzoek zonder een redelijk vermoeden strafbaar is. “Ze kunnen niet zo maar mensen onderzoeken omdat ze Nigeriaan zijn, want dat is discriminatie,” zegt Angkhana Neelaphaijit. Ze voegde er aan toe dat gearresteerde verdachten recht hadden op een advocaat, en een klacht kunnen indienen als hun rechten geschonden worden.

Khaosod