POLITIE DOET INVAL IN GOKHOL OP PHUKET | 27 NAMTAO PU PLA GOKKERS GEARRESTEERD MET 8000 BAHT CASH

2
444

~DE HELE BOEL IS ALS EEN KAARTENHUIS IN ELKAAR GESTORT~

(De zaak bestaat niet meer)


PHUKET:- Vanmorgen hebben de militairen in samenwerking met de politie een inval uitgevoerd in een woning aan de Soi Sansuk 1 in Phuket stad, daarbij werden 27 gokkers gearresteerd, waaronder 11 mannen en 16 vrouwen. Het bewuste huis werd gebruikt als regulier gokhol.

70 houten fiches deden dienst als geld, ook werden er de nodigde stocks kaarten en een speeltafel aangetroffen. In een apart kistje trof de politie een bedrag aan van 8.810 Baht in contanten. Een 54-jarige lokale inwoner, bekend als Khun Anuporn Tiangthammakul werd gearresteerd omdat hij de regelaar van dit gokhol zou zijn. Alle gokkers werden gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld voor het illegaal gokken.

Het spel dat hier gespeeld werd, heet in het Thais: Khung, Pla, Mangda Dokmai, hetgeen doorgaat voor het garnalen, vis, crab en bloemenspel.
Deze variant van kaartspelen wordt voornamelijk in het Andaman-gebied gespeeld en lijkt een beetje op een ander soortgelijk bordspel in Thailand genaamd Namtao Pu Pla in Thai (betekent Calabash, Krab en vis).

Informatie en bron:
Foto’s: phuketgazette
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: phuketgazette

2 REACTIES

Comments are closed.