Home Thailand Bangkok POLITIE BANGKOK PAKT BUITENLANDERS OP

POLITIE BANGKOK PAKT BUITENLANDERS OP

0
POLITIE BANGKOK PAKT BUITENLANDERS OP

~VERBODEN VRUCHTEN ZIJN DE ZOETSTE~

(Dingen die verboden zijn zijn vaak het meest aantrekkelijkst)


BANGKOK:- Meer dan 120 buitenlanders zijn donderdag in het district Bang Rak opgepakt door de politie.

Om half twee in de nacht werden 122 buitenlanders gearresteerd en naar het Bang Rak politiebureau gebracht om hun aanklachten te horen. Dat zijn aanklachten wegens het illegaal betreden van het koninkrijk, langer blijven dan mag en drugsbezit.

De arrestanten kwamen uit Egypte, Rusland, Laos, Myanmar, Cambodja, Vietnam, China, India, Irak, Nigeria, Afghanistan en Nederland. Er werd DNA afgenomen, en ze komen op de zwarte lijst te staan van mensen die Thailand tijdelijk niet in mogen. Hoelang, dat hangt af van hun overtredingen, zegt gen. maj. Surachet Hakpai.

Sommigen van hen werkten illegaal als leraar, voetballer of als priester, voegde hij er aan toe.

Deze arrestatie is onderdeel van wat de politie de ‘Röntgen Illegale Buitenlanders’ noemt, om het aantal buitenlanders die zich bezig houden met illegale activiteiten over de grens te zetten. Die actie begon in februari met invallen in diverse bars. Er zijn tot op heden 300 buitenlanders gearresteerd. Zoals bovenvermelde arrestanten verbleef een deel illegaal in Thailand, anderen bleven langer dan hun visum toestond of werkten zonder vergunning. En weer anderen gebruikten of waren in het bezit van drugs.

Afgelopen maand arresteerde de politie 10 onderdanen van India en een aantal Afrikaanse landen voor die vergrijpen in het Nana hotel, dat was operatie ‘Zwarte Adelaar’.
Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod