Home Nieuwsflitsen Podul en Kajiki veroorzaakte een hoofd narigheid: 27 doden, 16.000 personen geëvacueerd

Podul en Kajiki veroorzaakte een hoofd narigheid: 27 doden, 16.000 personen geëvacueerd

0
Podul en Kajiki veroorzaakte een hoofd narigheid:  27 doden, 16.000 personen geëvacueerd

THAILAND:- Het zijn de trieste cijfers die de autoriteiten hebben bekend gemaakt over de chaos die de tropische stormen Podul en Kajiki vorige week hebben veroorzaakt in het Noorden en Noordoosten. 16.000 personen hebben hun huis moeten verlaten en de nabestaanden van de 16 doden is het de harde realiteit, waarvan ze nog lang de wrange vruchten zullen plukken.

Het Department of Rural Roads heeft bekend gemaakt dat 64 wegen in Roi Et, Maha Sarakham, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen, Yasothon en Mukdahan onder water zijn gelopen; daarvan zijn 52 onbegaanbaar. Werkers racen tegen de klok om wegen en bruggen te repareren of tijdelijke Bailey bruggen aan te leggen.

Premier Prayut bracht gisteren een bezoek aan Yasothon en Ubon Ratchathani. Minister Anupong (Binnenlandse Zaken) die hem begeleidde, zei dat evacuees in de twee noordoostelijke provincies zijn voorzien van tijdelijk onderdak en drinkwater.

Een khrua phraratchathan (koninklijk geschonken keuken) is opgezet om te koken en maaltijden uit te delen. Ook zijn voertuigen verstrekt, alsmede boten zodat de lokale bevolking op overstroomde plaatsen kan reizen.

Zodra het water is gezakt, wordt de schade geïnspecteerd en vastgesteld en worden maatregelen voorgesteld om de slachtoffers te helpen, zegt Anupong. De regering kan snel gelden ter beschikking stellen uit een noodbudget.

Het artikel eindigt met nog meer cijfers. 178 tempels in 20 provincies kampen met wateroverlast. De monniken hebben grote moeite hun ochtendronde te maken. In totaal zijn sinds 29 augustus 32 provincies getroffen door de twee tropische stormen. Het aantal gedupeerde huishoudens bedraagt 368.918.

Bron: Bangkok Post