PILOTEN: LANDINGSBAAN IS KNUDDE!

0
744

~HET IS KNUDDE MET EEN RIETJE!~

(Het is triestig / het lijkt nergens op)


BANGKOK –  Een piloten organisatie waarschuwt dat de landingsbanen op Suvarnabhumi Airport te zacht zijn.

De waarschuwing komt van de Internationale Piloten Organisatie. Bemanningen en grondpersoneel hebben de organisatie gewaarschuwd dat de landingsbanen zachte plekken vertonen sinds 2008. Dezelfde waarschuwing gaven ze vier jaar daarvoor ook al.

De groep vertegenwoordigd 100.000 piloten wereldwijd. De oorzaak is, zo meldt Airports of Thailand, de beheerder van het vliegveld, “onzuiverheden in het asfalt gebruikt in de verharding van de landingsbaan en de hoogte daarvan.” Het vliegveld is in een [voormalig] moeras gebouwd.

Permanente reparatie gaat niet gebeuren voor 2019, maar er zijn wel teams paraat 24 uur per dag om nood reparaties uit te voeren.

De pilotenbond zegt dat de toestand van de landingsbaan resulteert in zachte plekken op veel gebruikte stukken na twee jaar, en dat is flink minder dan de verwachte levensduur van zeven jaar. Het is niet de eerste keer dat Thailand op z’n donder krijgt omdat ze lopen te sjoemelen met de veiligheidsnormen.

De Amerikaanse FAA degradeerde Thailand naar ‘categorie 2’ in 2015. Die degradatie kwam omdat Thailand haar zaakjes niet op orde heeft. Gevolg is dat Thaise luchtvaartmaatschappijen geen nieuwe lijnen mogen openen naar Amerika. De Thaise luchtvaartautoriteiten verwachten dit jaar weer te promoveren naar categorie 1.

In oktober 2015 verwijderde de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie van de VN Thailand van de lijst met gevaarlijke landen om te vliegen.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod