PIER STORT IN IN CHANTHABURI

0
740

~ER GEKLEURD OP STAAN~

(een domme fout begaan)


CHANTABURI:- Tenminste 10 studenten van de Burapa unviersiteit in Chanthaburi zijn gewond geraakt toen een pier in elkaar zakte.

Nathacha Changphetphol, 21, zei dat 20 studenten maritieme biologie, sommigen van het studenten uit China, en hun instructeurs zich gereed maakten voor een studietocht op de pier tussen Ban lao en Hua Laem dorpjes in tambon Khlong Khut. Toen ze over de pier liepen verzamelden studenten wat plankton onder de pier, voor onderzoek later. De pier viel om, en de studenten vielen in zee. Gelukkig was de diepte daar 1.50 met.

Jennarong Kuawong, 31, een van de vissers die zijn boot had afgemeerd aan de pier zegt dat hij en z’n vader het geluid van brekend beton hoorden, en gegil van de studenten. Ze sprongen direct het water in om de studenten te helpen. Gewonde studenten zijn overgebracht naar het Tha Mai ziekenhuis.

 

Withurat Srinam, de gouverneur van Chanthaburi,leid het onderzoek naar de oorzaak. Waarschijnlijk is dat ‘gebrek aan onderhoud’, wat nogal eens voor komt in Thailand. De pier is meer dan 20 jaar oud, en na bouw is er nooit naar omgekeken.

De gouverneur heeft opdracht gegeven om de pier te repareren en te versterken. Er zijn nu waarschuwingsborden geplaatst die de bevolking waarschuwen de pier niet te betreden.

Thai PBS