Home Featured PHUKET ZIET CHINESE TOERISTEN MET DE NOORDERZON VERDWIJNEN

PHUKET ZIET CHINESE TOERISTEN MET DE NOORDERZON VERDWIJNEN

0
PHUKET ZIET CHINESE TOERISTEN MET DE NOORDERZON VERDWIJNEN

~DE BOOT AFHOUDEN~

(Niet meedoen)


PHUKET:- Het ministerie van transport en andere departementen werken met man en macht om de veiligheid te verbeteren zodat Chinese toeristen weer overnachtingen in Phuket gaan boeken. Na het ongeluk waarbij 47 Chinese doden vielen en de domme uitspraak van Prawit daarover doen ze dat niet meer.
Transport minister Arkhom Termpittayapaisit gaf opdracht om alle veiligheidsmaatregelen te verscherpen met hogere boetes voor kapiteins en scheepseigenaren die de regels aan hun zolen lappen.
De kapitein van de Phoenix wordt er van beschuldigd om de waarschuwingen voor hoge zeegang genegeerd te hebben toen hij Phuket verliet met 89 Chinese passagiers aan boord. Later werd ontdekt dat de boot eigendom was van het bedrijf dat de trip georganiseerd had. The papieren eigenaar heeft een Thaise naam, de echte eigenaar is een Chinese zakenman verbonden aan het bedrijf Tha Li. Dat bedrijf werd gesloten omdat het ‘zero dollar tours’ verkocht.
De staats voor toerisme Chartchai Thipsunavee zegt dat Chinese boeking met 10-15% naar beneden zijn gegaan na het ongeluk. Jaarlijks bezoeken 10 miljoen Chinese toeristen Thailand. 3 miljoen daarvan bezoeken Phuket, dus die getallen tikken aan.

De voorzitter van de Andaman Toeristen Bedrijven Associatie ziet het somber in. Hij verwacht dat de komende maanden het Chinese toerisme met 70% zal zakken, met een geschat verlies van 42 miljard baht aan omzet.
Plaatsvervangend gouverneur Thavornrat Kongkaew, toonde een schitterende oplossing: een polsbandje met een QR code en GPS systeem. Dat kunnen toeristen dragen, en als ze verzopen zijn kan hun lichaam dan gemakkelijker gevonden en geborgen worden. Kost niet veel, en … doet niet veel.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS