PHUKET VOLGT IN DE VOETSPOREN VAN PATTAYA, STUKKEN MINDER TOERISTEN EN VÉÉL ERGER DAN VORIG JAAR

0
319

~HET IS ZO STIL DAT JE EEN SPELD KAN HOREN VALLEN~

(Bijzonder stil)


PHUKET:- De Thaise kranten hebben een grimmig beeld geschetst van het toerisme in het zuiden van Thailand, met name in Phuket.

Het citeren van een vooraanstaande hotelier-manager zei dat het overduidelijk was dat de toeristen met de week het gebeid links laat liggen.

De bewuste manager in kwestie zei: dat het voor iedereen duidelijk was dat het toerisme jarenlang in verval was met minder toeristen en minder inkomsten, maar hoe komt dit?

Om deze vraag te beantwoorden, wenden de media zich tot Kongsak Phupongsakorn, khun Kongsak is het hoofd van de Thai Hoteliers ‘Association voor Zuid-Thailand.

Terwijl de hotelwereld al decennia accepteren dat juni de slechtste maand in het laagseizoen is, verklaarde khun Kongsak dat dit jaar uitzonderlijk slecht was.

Net zoals in berichten over Pattaya die uw nieuwsbeer gisteren publiceerde waarin teen toerismebeambte wees op een reductie van 20-30% op jaarbasis voor juni, rapporteerde Kongsak vergelijkbare cijfers.

“In vergelijking met vorig jaar is het toerisme met 20-30% gedaald,” klaagde hij.

We hopen dat de maand juli wat Aziatische en Australische reizigers zal brengen, maar dat is slechts hoop. De meeste mensen verwachten dat juli net zo erbarmelijk slecht is als juni.

Khun Kongsak gaf een aantal redenen, zoals de trage wereldeconomie die mensen minder ziet reizen en minder uitgeven.

Het zijn niet alleen Europeanen die het gevoel hebben dat hun economie slecht is, maar de Aziaten worden ook getroffen.

De handelsoorlog tussen de VS en China treft ook investeringen. Zowel investeerders als toeristen zijn bang dus terughoudend.

Khun Kongsak was heel eerlijk in zijn mening en legde de schuld voor de situatie in Phuket, vierkant bij de Thais zelf.

Hij verklaarde dat de onvoorspelbare en onduidelijke politieke situatie in Thailand de mensen bang maakte. De aanhoudende onzekerheid en het lange proces bij het vormen van een nieuwe regering zijn funest geweest voor het toerisme.

Maar het is niet alleen dat, wat heeft geleid tot een gebrek aan samenhangend beleid met betrekking tot toerisme.

DE VEILIGHEID IS VOOR DE TOERISTEN EEN HEET HANGIJZER
Khun Kongsak zei dat veiligheidsproblemen van toeristen niet naar behoren waren aangepakt, wat leidde tot een gebrek aan vertrouwen. De boottragedie en het antwoord van Phoenix blijven bij iedereen in het hoofd en wordt de eerste jaren niet vergeten..

Jarenlang zag de toeristenmarkt in Phuket een aanhoudende groei die een bouwhausse van hotels bevorderde. Maar de stijging – die het toerisme van 9 miljoen bezoekers per jaar naar 14 miljoen binnen vijf jaar zag stijgen nu ver achterhaald.

Hotels met nieuwe faciliteiten krijgen geen gasten om de kamers te bezetten waardoor de beleggers krijgen niet het verwachte rendement krijgen, want meer kamers en meer restaurants betekenen véél meer concurrentie.

Zoals uw nieuwsbeer als al zijn lezers weten dat “vele varkens de spoeling dun maken” en zo is het maar net!

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Manager Online
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Manager Online