Home Featured PHUKET GAAT DOOR MET KUNSTMATIGE RIFFEN

PHUKET GAAT DOOR MET KUNSTMATIGE RIFFEN

0
PHUKET GAAT DOOR MET KUNSTMATIGE RIFFEN

~de rechte weg is de beste~

(eerlijkheid loont)


PHUKET – Het departement voor openbare werken van Phuket (DPT) ontkent onregelmatigheden in het miljoenen project om het eiland te omringen met kunstmatige riffen. 

De rechtbank heeft verboden om video’s over de onderhavige riffen online te plaatsen, om de zaak niet op de spits te drijven. In een verklaring zegt DPT daaraan gehoor te geven. DPT erkent in hun verklaring dat er controverse heerst over het kunstmatige rif.

Maar verder gingen ze niet. Waarom er controverse is, wie er betrokken bij zijn, niets. Alleen dat ze geen video’s online mogen plaatsen. Ze gaven wel een complete historie over de ontwikkeling van het rif

Het project is opgezet door de provincie, en wordt uitgevoerd in 3 fases: in 2009 werden 1310 betonblokken geplaatst in Sirinat nationaal park. In 2010 werden 1630 betonblokken geplaatst bij Bang Tao en Kamala stranden. En in 2011 werden 2000 blokken geplaatst bij Karon en Kata stranden.

In 2012-2015 was er geen budget, maar in 2016 ging men verder met het project. De betonnen constructies zijn holle kubussen van 1,5 meter. Volgens de verklaring zijn de betonblokken online aanbesteed volgens officiële richtlijnen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Phuket News
Content: B. Botje in Zuid Thailand
Bron: Phuket News