PATTAYAANSE STRANDEN VIES? KOMT DOOR DE BUITENLANDERS!

2
615

~LAAT NIET ALS DANK VOOR HET AANGENAAM VERPOZEN~

(oude ANWB spreuk)


PATTAYA – Sophon TV gaat flink te keer tegen de buitenlanders. Want die zijn schuldig aan het vervuilen van de stranden in Pattaya. 2,6 km strand is een ware smeerboel.

Ze interviewden bedrijven daar werkzaam, die allemaal de buitenlanders de schuld gaven. Van Noord naar Zuid Pattaya: het is een grote beestenbende, zegt Sophon. Het water is zwart en er drijft veel vuil in.

De kustlijn is bezaaid met plastic zakken, bierflessen, blikjes talkpoeder, verpakkingen van eten, en nog veel meer. Sophon laat Ladda Limkun aan het woord die de schuld voor 100% bij de buitenlanders legt.

Ladda zegt dat mensen die langs het strand eten en drinken hun afval gewoon laten liggen. Toeristen op boten doen hetzelfde, en dan spoelt het aan land.

En de overheid, zegt Ladda, doet er niets aan. Sophon gaat niet in welke groep buitenlanders de schuld hebben. Ze spreken over ‘nak thong thiaw’ en dat zijn alle toeristen.

B. Botje is regelmatig met de trein door Thailand gereden, en helaas. Het is in ieder geval langs de spoorlijnen één lange ononderbroken vuilnisbelt. Thais hebben helemaal gelijk dat het langs de kust bij Pattaya een grote beestenbende is. En dat is op zeker voor een groot deel te verwijten aan buitenlanders. Maar de hand in eigen boezem steken kan geen kwaad. Als het om vervuilen gaat hoeft geen enkele Thai zich te schamen. Dat kunnen ze zelf prima!

Thaivisa

2 REACTIES

 1. Dat buitenlanders afval achterlaten is een feit maar nergens staat te lezen dat het meeste afval aangespoeld wordt vanuit zee.
  Het zijn de cruises- en containerschepen die grote massa’s afval de zee in dumpen. Bovendien, de Thai neemt het ook niet zo nauw wat afval betreft.
  Een voorbeeld Bonaire, een duikerseiland. De oostkust ligt bezaaid met afval, een vuilnisopslag is er niets bij. Fanatiek wordt daar eens per maand de kust schoongemaakt maar als de wind ’n keer vanuit zee waait kan men de volgende dag weer opnieuw beginnen. Dit afval komt gegarandeerd niet van toeristen die het eiland bezoeken.
  Wat betreft de vervuiling van de stranden in Pattaya, het is iets te makkelijk om met de vinger te wijzen naar de toeristen. Het is een samenloop van omstandigheden.

 2. Geachte redactie,
  Wat heeft er voor zin om te reageren als reacties niet geplaatst worden of zie dat het verkeerd?
  Mvg Hans.

Comments are closed.