PATTAYA IS BOOMING | HOTEL BEZETTING IS 100% VOLGENS EEN OFFICIAL UIT DE TOERISTENBRANCHE

0
422

~EEN VREUGDEDANSJE DOEN~

(Uiting van blijdschap)


PATTAYA:- Het televisiekanaal Sophon citeerde een vooraanstaande man uit de toeristenbranche, die vertelde dat Pattaya enorm in de lift zit en dat er alleen goede tijden voor deze kustplaats staan aan te komen.

Het Nieuwjaar was een fantastisch succes met alle shows en weggeef acties, zo vertelde het hoofd van de Business and Tourism Association of Pattaya, khun Ekkasit Ngamphichet, vol overgave.

De bomen groeien tot aan de hemel en zorgen ervoor dat het gezinsvriendelijke Pattaya het voor de wind gaat, hij bedoeld hiermee de economische bloei van de stad.

Hij onderschreef dat met het nieuws, dat de afgelopen nieuwjaarsvakantie voor de stad geweldig was, de bezettingsrapporten van de hotels suggereerde dat hotels tot bijna 100% van de beschikbare kamers waren volgeboekt.
Vooral Chinezen en Japanners kwamen massaal naar onze stad, vooral de F.I.T. toeristen. Dit zijn de “gratis onafhankelijke reizigers” die niet deelnemen aan groepsrondleidingen en die steeds vaker Pattaya als hun favoriete bestemming kiezen.

Khun Ekkasit vertelde dat Pattaya tijdens deze vakantieperiode alles uit de kast had gehaald om toeristen aan te trekken, zo waren er twee dagen vol entertainment te beleven, stuk voor stuk adembenemende evenementen, waarbij het weggeven van een miljoen Baht kostende pick-up truck op oudejaarsavond tot het hoogtepunt genoemd kon worden.

Dit alles wijst de weg naar een geweldige toekomst, zei hij.

Hij wees er nog op dat het plezier in Pattaya nooit zal ophouden te bestaan (een goed luisteraar heeft genoeg aan een half woord) en bij evenementen zoals de officiële opening van het nieuwe strand, het Pattaya Music Festival en het internationale vuurwerk (om er maar drie te noemen) zouden zowel de Thaise als de westerse toeristen in drommen naar de stad doen toestromen.

Daarnaast zullen er dit jaar voorbereidingen en evenementen worden gehouden voorafgaand aan het “60-jarig jubileum van Pattaya” in 2020, dat een extra reden lijkt te zijn om naar deze kustplaats te komen.

Dit optimistische rapport van Sophon volgde een paar dagen geleden na het negatieve artikel dat het gebied rond Bali Hai een vieze puinhoop was met zwerfvuil in de haven en de autoriteiten geen vinger uitstaken om er ook maar iets aan te doen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Sophon Cable
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sophon Cable