PATTAYA HEEFT EEN JAMIN WINKEL OP DE THEPPRASIT ROAD EN HEET CANDYLAND..MJAMMIE!

4
756

~ALSOF ER EEN ENGELTJE OP JE TONG PIEST~

(Iets héél lekker vinden)


PATTAYA:- Wij, medelanders verzot op snoep en wanneer Olleke Bolleke de naam JAMIN scandeert, borrelt gelijk bij het horen van deze naam de gevoelens van vroeger naar boven, in de tijd dat er op vele plaatsen wel een Jamin winkel te vinden was.

De uit Scandinavië afkomstige Jan Kahl is daar handig op ingesprongen en heeft enige tijd geleden een Jamin winkel onder de naam CANDYLAND geopend. Dit snoepwalhalla is te vinden op de Thepprasit Road in Zuid-Pattaya.

THEPPRASIT ROAD
Thepprasit verbindt Sukhmvit Road met Thappraya Road, daar is o.a. de zeer populaire Thepprasit Night Market ook te vinden, verder heeft de Thepprasit Road een keur aan kleine winkeltjes en bedrijfjes, waaronder drukkerijtjes, restaurants, ijzerwinkels, dierenwinkels, benodigdheden, drankengroothandels, 7/Eleven’s, schoonheidssalons, kappers, sleutelmakers, timmerbedrijfjes, meubelmakerijen, schilders, motorreparatie bedrijven, golfwinkels en natuurlijk ……Candyland!!!

CANDYLAND, WAT IS HET NU PRECIES VOOR WINKEL
Voor degenen onder u, zeker die van een oudere generatie, zullen goede herinneringen hebben uit vervlogen tijden, toen de winkeltjes van kleine zelfstandigen was. De tijd voordat de supermarkten hun opmars deden.
Een slagerijtje met eerlijk gemaakte worsten of verse gehakt en u daarna naar de melkboer ging, waar de melk met een deciliter uit het vat werd gehaald en de kruideniers nog grutters waren.

Als je schoenen nodig had, ging je naar een schoenenwinkel en ook toen je een snoepje of reep chocola vond, liep je naar de snoepwinkel of banketbakker. De tijd dat de snoepjes nog uit de potten kwamen en door de juffrouw gewogen werden, na eerst in een papieren zak gedaan te hebben.

Nu, dat is precies wat u bij Candyland aantreft, een moderne snoepwinkel met een knipoogje naar de retro-snoepwinkels, hoewel Olleke Bolleke u niet kan verzekeren of u uw favoriet snoepje daar op de Thepprasit Road zult aantreffen.
Maar één ding is zeker, Candyland heeft een zeer uitgebreid snoeparrangement, waar het kiezen van de lekkerste snoepjes je zwaar zal vallen.

HET PARADIJS WAAR JE KUNT SNOEPEN …CANDYLAND
Toen Olleke Bolleke Candyland binnenliep voelde hij zich als

“SJAKIE IN DE CHOCOLADEFABRIEK”,

vol met de lekkerste dropjes van zoet naar zout tot aan zachte spekjes toe.
Ga een stap terug in de tijd en haal herinneringen op, tijdens het mijmeren over het assortiment zoethoutsnoepjes, in alle kleuren en gecoate smaken. Jelly beans, Jelly Babies, Chews, Anijs-ballen en ga zo maar door. Topmerken zoals Hubba Bubba, Toms, Bonbons. Jelly Bean, Haribo, Fazer, Nestle en Skittles liggen allemaal voor u verleidelijk opgesteld.

De winkel op zich geeft een goed verzorgde indruk, het is er schoon, overzichtelijk en goed ingedeeld. Het pand is schoon, goed ingedeeld en modern en alle zoetwaren zijn keurig soort bij soort netjes geëtaleerd
Olleke Bolleke kan zich niet voorstellen dat als u de winkel bent binnengegaan, u niet weggaat zonder een zakje snoepgoed in de hand.

Misschien dat u de indruk heeft dat deze winkel specifiek voor Nederlanders en Belgen is, dan heeft u het mis ! De winkel wordt druk bezocht door allerlei nationaliteiten, waarbij opgemerkt moet worden dat de namen van het snoepgoed kunnen verschillen, maar de snoepjes zijn uiteindelijke hetzelfde, waarbij uw smaakpapillen geteisterd worden alsof er een engeltje op het tong piest.

Met dank aan Olleke Bolleke

4 REACTIES

 1. En wat te denken vroeger bij Jamin een blok vanille ijs met chocola en die tussen 2 wafels.
  Die nam ik altijd.
  nou ja nam, die ik kreeg van mijn moeder.
  Ik ga beslist kijken.
  Aan welke kant zit hij als je richting Sukhumvit road rijdt??

  LOUISE

Comments are closed.