PAS OP VOOR DE NEP “N95” GEZICHTSMASKERS DIE NU OP DE MARKT ZIJN

0
224

~GEZONDHEID IS ONZE GROOTSTE SCHAT~

(Een goede gezondheid is het belangrijkste in het leven)


BANGKOK:- Vanwege de belabberde luchtkwaliteit crises situatie in Bangkok en andere nabijgelegen provincies hebben de PM2,5-niveaus ertoe geleid dat veel mensen ziek zijn geworden en dat er meer dan 400 scholen twee dagen gesloten moesten worden. De verontreinigende stoffen bevinden zich op een bepaald niveau in gevaarlijke gebieden omdat de kleine deeltjes zo klein zijn dat ons ademhalingssysteem niet in staat is om de verontreinigende stoffen buiten ons lichaam te houden.

Omdat de Thaise gezondheidsdienst het ten zeerste aanbeveelt om gezichtsmaskers te dragen, vooral als u zich in oranje of rode zones bevindt of als u voor uw werk die gebieden aanwezig moet zijn.

Het meest populaire type masker zijn de N95-maskers die meer dan 95% van de PM2.5-deeltjes kunnen filteren. Er zijn ook andere methoden, zoals het gebruik van een normaal Dura-masker met twee lagen weefsel eronder.

Doordat het masker zo populair is, heeft dit ertoe geleid dat het N95-masker extreem moeilijk te verkrijgen is. de Chinezen zijn gelijk in dit gat gesprongen en maken in China valse N93-maskers, vooral de 3M-maskers.

In dit artikel heeft Olleke Bolleke in Thailand de gegevens verwerkt zoals deze door Facebookgebruiker Nannaphat Tansiriwat een vergelijking tussen de gezichtsmaskers beschreef.

Het dragen van een namaakmasker kan gezondheidsproblemen veroorzaken, omdat men niet weet welke materialen gebruikt zijn bij de productie van valse gezichtsmaskers.

HET NEPMASKER
Over het algemeen bevat het nepmasker wazig afgedrukte lettertypen, terwijl het echte masker scherpe en donkere afdrukken heeft. Het model met ademhalingsventielen is geler in het namaakmasker, in het echte masker heeft de klep een licht oranje gekleurde klep. Het meest voor de hand liggende detail is het 3M-merkscherm op de klep, de nepkleur is een lichtere grijstint met grotere lettertypen en een wazige afdruk.

GEZICHTMASKERS APOTHEKEN ALTIJD GOED
Hoewel we deze foto’s als referentie kunnen gebruiken, wordt verwacht dat de vervalsingen in de nabije toekomst meer op de echte N95-maskers zullen gaan lijken. Het is het beste om te kopen bij betrouwbare verkopers zoals warenhuizen en de apotheek, koop deze dus niet online of bij straatverkopers.

ONLINE CONTROLE OF HET MASKER GEEN NEPPERD IS
Een Facebook-pagina 1412 Cardiologie kwam ook naar voren en plaatste een methode om te controleren of het 3M-masker dat u hebt authentiek is of niet. Dit is om de beveiligingscode en de lotcode te controleren die worden afgedrukt onder de maskerverpakking op https://safeguard.3m.com/Guest#/Validation.

U moet het model van uw masker samen met de 2 bovenstaande codes invullen en de website zal u automatisch vertellen of uw masker door 3M is gemaakt of niet.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Nannaphat Tansiriwat
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook Nannaphat Tansiriwat