PAS OP MET POWERBANKS ALS U HET VLIEGTUIG INSTAPT!

0
478

~EEN BRANDENDE KWESTIE~

(Een actuele zaak)


Een powerbank is een soort van batterij die uw telefoon heel snel kan opladen. Ze hebben echter een probleem: ze zijn brandgevaarlijk. Die doosjes kunnen spontaan in brand vliegen. Dat is sowieso al een probleem als dat bij u thuis gebeurt, maar in een vliegtuig kan dat afgrijselijke gevolgen hebben.

Chula Sukmanop is de directeur van de CAAT en zegt dat alle maatschappijen zich er van bewust zijn wat de gevaren van powerbanks zijn. Met name de goedkopere modellen zijn het gevaarlijkst. Er zijn nog geen statistieken bekend, maar het risico is zeer reëel. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn al bezig om preventieve maatregelen te bedenken.

De CAAT heeft zelf ook al beperkingen opgelegd: u mag niet meer dan 2 powerbanks meenemen, die elk 100-160 Wh of 20,000-32,000 mAh aan capaciteit mogen hebben.

Dhula zegt dat de CAAT binnenkort bekend gaat maken hoe cabinepersoneel met powerbank branden om moeten gaan. Ze gaan een trainingsprogramma opzetten, zodat het personeel snel en adequaat kan ingrijpen.

Batterijen experts waarschuwen voor goedkope lithium batterijen in die powerbanks. Die kunnen veel energie bewaren, en soms exploderen.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai Residents
Content: B. Botje in Thailand
Bron:Thai Residents

<