Home Thailand Bangkok ViDeO | PAS OP !! BANGKOK HEEFT HONDERDEN CAMERA’S LANGS DE WEG STAAN!

ViDeO | PAS OP !! BANGKOK HEEFT HONDERDEN CAMERA’S LANGS DE WEG STAAN!

0
ViDeO | PAS OP !! BANGKOK HEEFT HONDERDEN CAMERA’S LANGS DE WEG STAAN!

~OP DE BON ZETTEN~

(Een proces verbaal geven)


BANGKOK: – De gemeente Bangkok heeft een nieuwe goudmijn ontdekt. Bijna 30.000 Bangkokse automobilisten waren het bokje. Ze kregen of krijgen een digitale prent wegens het veranderen van rijstrook zonder noodzaak. Het nieuw systeem ging eind vorige week in bedrijf.

De bedoeling is om met deze maatregel de enorme files en vele verkeersongelukken te verminderen. De Bangkokse politie is voorzichtig tevreden. De camera’s zijn ge├»nstalleerd op vijftien belangrijke kruisingen in de hele stad.

In minder dan een week zijn er meer dan 27.000 automobilisten op de foto gezet. Dat zullen ze niet zo erg vinden, maar dat hun nummerplaten op de foto staan wel. “Agenten zijn nu bezig om boetes te schrijven voor de overtreders vandaag,” zegt kol. Kitti Ariyanont, van de verkeerspolitie. “Die boetes worden binnen zeven dagen verzonden.”

Op de eerste plaats staan motoren. De meeste overtreders bij de Siriraj kruising vlak bij het gelijknamige ziekenhuis, werden 3.500 motoren gefotografeerd. Daarna komen de Sam Liam ding Daeng en Huai Khwang kruisingen.

Het lijkt te werken. De overheid zegt dat het aantal geregistreerde overtredingen nu 30% minder is dan een week terug toen het begon. De overtreders krijgen een soort van accept giro via een bank en kunnen met hun pin code betalen.

Kittizegt dat het systeem nog veel meer kan. Bijvoorbeeld, motorrijders zonder helm kunnen ook digitaal verbaliseert worden. En de camara’s kunnen ook ingezet worden tegen misdaad. Hoe de privacy beschermd gaat worden, daar liet de kolonel zich niet over uit.

Informatie en bron:
Illustraties:
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Khaosod