PANIEK IN THAILAND | WATERPISTOLEN KOMEN HET NIEUWE PARLEMENTSGEBOUW IN BANGKOK NIET IN!

0
371

~DE BEER IS LOS~

(Er gebeurt opeens van alles; er ontstaat ruzie of paniek)


BANGKOK:- Paniek in spiksplinternieuwe nieuwe parlementsgebouw onder de parlementsleden, want zo bleek…in het maar liefst één miljard kostende gebouw bleek dat er in de toiletten géén douches voor het achterwerk aanwezig waren.

Een parlementslid hing deze zaak aan de grote klok en zei dat dit gewoon géén Thaise cultuur was. Een ander parlementslid was overstuur omdat hij wc-papier moest gebruiken om zijn achterwerk af te vegen.

Dit soort perikelen was voor de Thai Rath een reden om een online peiling te starten, zeker nadat deze parlementsleden klaagden dat ondanks een miljard baht uitgegeven aan een nieuw parlementsgebouw, er géén waterpistolen in de toiletten aanwezig waren.

Het parlementslid, khun Chuan Leekpai had het startschot gelost door een debat van een half uur te beginnen met klachten dat het nieuwe gebouw niet voldoende noodverlichting had, geen bewegwijzering had voor nooduitgangen en zo’n zwakke verlichting had dat de parlementsleden wankelden.

Na 20 minuten kwam hoogtepunt van het debat met een knal ter sprake …….er waren geen kont-douches of sproeiers die in veel toiletten zijn geïnstalleerd die worden gebruikt om de Thaise derrière schoon te spuiten.

Het Thaise parlementslid van de Seri Ruam, khun Wirat Warotsirin klaagde dat er een miljard baht was uitgegeven, maar er zaten geen waterpistolen in de herentoiletten. Hij schaamde zich dat hij toiletpapier moest gebruiken om zichzelf schoon te spuiten.

KhunNiraman Suleiman van Future Forward partij, deed ook nog een duit in het zakje en vertelde dat “bum guns” zoals de Thais deze gedistingeerd noemen, een HEEL belangrijk kenmerk van toiletten in het koninkrijk Thailand zijn en dat “bum guns” een essentieel onderdeel waren van de Thaise cultuur.

Hij klaagde ook dat de waterdruk verschilde van de ene wastafel ten opzichte van de andere wastafel, maar dat probleem was te overzien.

Thai Rath sprong in op deze parlementaire tragiek en begon een poll op Facebook. Het resultaat was bijna eensgezind, de Thais willen waterpistolen in hun toilet. Want zo luidden de meeste commentaren…je zou er niet aanmoeten denken om remsporen in je onderbroek te hebben.

Een minderheid schreef, je kan beter een beetje water verspillen dan rollen papier want dat is slecht voor het milieu.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: ThaiRath