DE PANDA LIN HUI IN CHIANG MAI IS DE JARIGE JOB VANDAAG!

0
501

~WEER EEN JAAR ER BIJ~

(Jarig zijn, verjaren)


CHIANG MAI:+ Thaise en Japanse fans kwamen tezamen om Lang Zal Ze Leven te zingen voor de panda Lin Hui, die 17 is geworden. Lin kreeg een buffet van geschaafd ijs met bamboe, appels, worteltjes, druiven, watermeloen en zoete aardappelen.Lin Hui vierde haar verjaardag in besloten kring met haar oppassers en haar fans in de dierentuin van Chiang Mai. De directeur heeft aangekondigd dat hij nóg een keer gaat proberen om haar zwanger te krijgen. (Hij heeft al een spijker laten bevestigen om z’n broek aan op te hangen.) Dat moet gebeuren komend jaar van januari tot mei, als Lin Hui bronstig is.

“Ze is nog steeds sterk, maar in menselijke jaren is ze rond de 45,” zegt Wutticha Muangman, de directeur van Chiang Mai Zoo. “Maar, ze kan nog zwanger worden, en als dat lukt geeft dat veel vreugde in Thailand en is het heel goed voor het toerisme naar Chiang Mai.

Sommige fans hadden er wel wat voor over: Akimi Tanaka reisde helemaal van Japan naar Chiang Mai om Lin Hui haar fruitmand te geven.

“Ik hou van alles wat met panda’s te maken heeft. Het is moeilijk uit te leggen, maar ze zien er zo schattig uit. Daarom reis ik de hele wereld over, om alle panda’s te zien. Ook die in Thailand.”

De oppassers hadden meer etenswaren verstopt in cadeauverpakkingen met een panda print en een grote rode strik er op. Chuang Chuang is de partner van Lin Hui en kreeg ook versnaperingen. Alleen niet in geschenkverpakking. Beide beren gingen geen broodjes smeren, maar wel lekker appels en wortels nassen.

Lin Hui was een diplomatiek geschenk van China in 2003. Ze is geboren in 2001 in het Panda research centrum in Chengdu. De bevruchting was door kunstmatige inseminatie, want panda’s houden meer van appelen dan van batsen.

Lin Hui was al eerder zonder succes in verwachting. Tijdens de zwangerschap heerste er grote pandakoorts in Thailand. Er werd over Lin Hui gesproken in alle nieuwsberichten. Een dierentuin in Taiwan spoot zelfs haar krokodillen zwart wit.

Lin hui heeft een Thaise naam: Thewi. En ook een Lanna naam: Kam-oei.

Informatie en bron:
Illustraties: khoasod
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron: Khaosod