OVERSTROMINGEN IN ZUID THAILAND, LEGER IS IN STAAT VAN PARAATHEID GESTELD

0
224

~DAAR KOMT EEN SCHIP MET ZURE APPELS~

(wolk die regen en storm voorspelt)


BANGKOK – Vice premier Prawit Wongsuwan (die van de horloges) heeft de strijdkrachten opgedragen om mensen en materieel te sturen naar de zuidelijke provincies die getroffen zijn door overstromingen. De meteorologische dienst waarschuwt voor meer regen daar.Woordvoerder Kongcheep Tantrawanichzegt dat militaire eenheden opdracht hebben gekregen om het weer in de gaten te houden, om overstromingssituaties te melden, en gereed te staan om hulp te bieden waar dat nodig is, vooral voor de evacuatie van vrouwen, kinderen en ouderen naar drogere gebieden.

Eenheden moeten zwaar materieel gereed houden om snel nooddijken aan te leggen, en verstopte kanalen leeg te dreggen om het overstromingswater snel af te kunnen voeren of tegen te houden.

In de provincie Surat Thani staan lager gelegen delen van zeven districten onder water. 3.000 families zijn daardoor getroffen.

De provinciale rampenbestrijding zegt dat er tot op heden gelukkig een slachtoffers gevallen zijn. De overheid gaat vaststellen hoe groot de schade is, zodat dat hulp geboden kan worden.

De weerdienst zegt dat de zuidelijke provincies Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat, moeten rekenen op zware regen als gevolg van de noordoost moesson die heerst over de golf van Thailand en het zuiden.

Er wordt zware zeegang verwacht met golfhoogtes tot 3 meter in de Golf van Thailand en de Andaman Zee. Het advies is om voorzichtig op zee te zijn, en niet in kleine boten buitengaats te gaan.

Ondertussen zitten de mensen in het noorden en noordoosten te klappertanden bij temperaturen tussen de 7-15 graden en zware wind in bergachtige gebieden. Dit is een gevolg van een sterk hoge druk gebied dat komt uit China.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation