OVERSTROMINGEN IN PAI: OOK TOERISTEN GEËVACUEERD

0
1378

~TEGEN DE STROOM INGAAN~
(Precies het tegengestelde doen van wat de meute doet)


PAI : Bij overstromingen in Pai (in de provincie Mae Hong Son) zijn meer dan 10.000 mensen geëvacueerd, waaronder buitenlandse toeristen.image

Het plaatsje Pai is vooral geliefd onder jonge backpackers, maar ook Chinese toeristen hebben het in hun hart gesloten. Pai wordt ook wel het hippiedorp van Thailand genoemd. Het toerisme is de grootste inkomstenbron in dit idyllische stadje in Noord-Thailand.

BINNEN NO-TIME WATER IN DE STRATEN
De overstromingen in Pai kwamen uit het niets. Gisterochtend rond 6 uur liep het water uit de gelijknamige rivier Pai het plaatsje binnen en daarna ging het snel. Binnen no-time stonden woningen en resorts onder water. Tenminste 30 huizen, 30 resorts, 20 auto’s, 30 motorbikes en 4 betonnen bruggen werden getroffen door het wassende water.image

Een aantal toeristen hield lichte verwondingen (vooral kneuzingen) over aan de overstromingen. Volgens de autoriteiten was het waterpeil gisteravond weer op haar normale niveau.

Dat geldt dus ook voor het toerisme in Pai. Dat kwam nadat het waterpeil zakte weer op gang en de resorts en restaurants zijn ‘gewoon’ geopend. Hou overigens wel rekening met nog meer regenval, aangezien het nu volop regentijd in Thailand is.

Pai kampt wel vaker met overstromingen, al is het de laatste jaren niet zo erg geweest als gisteren.image

Met dank aan hieristhailand.nl