Home Algemeen OVERAL TER WERELD WORDT U EEN POOTJE GELICHT OOK IN THAILAND!

OVERAL TER WERELD WORDT U EEN POOTJE GELICHT OOK IN THAILAND!

0
OVERAL TER WERELD WORDT U EEN POOTJE GELICHT OOK IN THAILAND!

~DAT KAN BRUINTJE NIET TREKKEN~

(Dat kunnen we ons niet veroorloven)


THAILAND:- Allereerst wil ik zeggen dat vrijwel elke toeristische plek over de hele wereld mensen zal aantrekken, die het gemunt hebben op de onachtzaamheid van de bezoekers, dus niet alleen in Thailand, zelfs in ons eigen vaderland weten onze medelanders er wel weg mee.

In Thailand bestaat het grootste verschil dat ze het meestal met een glimlach zullen doen. Er zijn vele oplichterijen in afwachting van toeristen die naar het land van de glimlach komen komen, wilt u zich ervoor waken, breng dan een paar minuutjes door met het lezen van dit stukje op Olleke Bolleke in Thailand.

Het kost u niets en tegelijkertijd bespaard u zich veel financiële pijn, ongemak of zelfs een reisje naar het ziekenhuis besparen of nog erger de gevangenis.

Olleke Bolleke zal in de komende weken tien populaire zwendelpraktijken gaan informeren waarvoor u zich op de hoede moet houden als u NIET het slachtoffer wilt worden van deze malafide praktijken.

Ze zijn echt, ze gebeuren elke dag en je zult een veel betere vakantie genieten als u deze praktijken voor uw trip naar Thailand gelezen heeft.

Dus een beetje huiswerk kan helemaal geen kwaad! Vandaag gaat Olleke Bolleke het hebben over:

~LEUK MET DE TUKTUK MEE~

Tuk Tuks zijn de alomtegenwoordige (meestal veelkleurige), driecilinder open mini-busjes van Daihatsu die het juiste ontwerp hebben om de vele smalle straatjes van Bangkokte moeten rijden. Meestal gebruikt U ze gewoon voor een snelle rit van uw favoriete restaurant naar uw hotel of van uwhotel naar een lokale toeristische attractie.

Als u ooit gedacht heeft dat alle dingen in Thailand goedkoop zijn, zal het gebruik van een tuk-tuk of een lokale taxi u snel van gedachten doen veranderen. Zelfs een korte reis door het drukke Bangkok kost u snel 200 baht en vaak nog meer. Ze hebben geen meter. De taxi’s hebben wel meters, maar deze lijken nooit te werken (als u taxi treft waarin wel een operationele meter geïnstalleerd is, maak dan een foto en stuur hem naar het ‘Believe it or Not Museum’).

Degenen die wel meters hebben, zijn vaak de ‘race autos van Bangkok’, dus ze rijden veel sneller dan toegestaan is, vooral de taxi’s vanaf de luchthaven. Een trip van Don Mueang kost u al snel 500 baht of meer.

Taxi’s vanaf het vliegveld zijn sowieso duur in vergelijking met taxi prijzen bijna overal ter wereld. Als uw toch een taxi wilt, ga dan naar de taxiteller op de begane grond. Sterker nog, laat uw hotel een pick-up voor u regelen.
Dan wacht er iemand in de hal op u, met de naam van u en het hotel op een bord. Als het echt een chique hotel heeft geboekt, dan hebben ze meestal uw naam op een iPad of tablet vermeld staan. Veel hotels hebben het ophalen van het vliegveld in de reserveringskosten berekend.

De taxi en tuk tuk-diensten in Phuket zijn technisch gezien geen scam – meer een klein geval van afpersing. Meestal weten de chauffeurs waar ze naartoe moeten rijden en zijn ze beleefd en vriendelijk genoeg. Maar zij hebben zo hun eigen wetten en dat is ondanks de vele opeenvolgende pogingen van de overheid om hen te reguleren mislukt.

Lokaal worden ze om een ​​goede reden omschreven als de ‘taxi-maffia’.

Aarzel niet om uw prijs van te voren met de chauffeur af te maken, zorg ervoor dat dit duidelijk is, desnoods met behulp van de calculator op uw telefoon.

Als ze aanbieden u mee te nemen naar een juwelierszaak, attractie of markt op weg naar waar u ook heengaat, bedank vriendelijk en kijk verder naar vervoer uit

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger