OUDERE GEHANDICAPTE VROUW EN HAAR KLEINZOON UIT EEN BUSHOKJE VAN CHONBURI GERED

0
385

 


~VIER BENEN ONDER ÉÉN TAFEL MAAKT NOG GÉÉN HUISHOUDEN~

(Met enkel meubilair maak je nog geen thuis)


CHONBURI:- Een 78-jarige vrouw die gekluisterd zit, woonde met haar kleinzoon in een bushokje, vanmiddag werden beiden naar een welzijnscentrum gebracht.

Het lot van Sawong Singhaklangpol en haar kleinzoon, de 33-jarigenSarawut Maliphan, werd op grote schaal op Facebook gedeeld nadat lokale mensen erachter kwamen dat hun twee dorpsbewoners in de bushalte van het district Sattahip kampeerden.

Khun Surasak Attasara, de directeur van een welzijnscentrum voor ouderen in het district Bang Lamung, is donderdagochtend langs geweest om te kijken of hij hulp kon bieden.

Khun Surasak verklaarde dat de oma Sawong in aanmerking kwam om de rest van haar leven in het centrum te blijven, maar hij had de hulp van overheidsinstanties nodig om de kleinzoon Sarawut te helpen, die als gevolg van een verwonding aan zijn rechterbeen slecht kan lopen maar toch kan werken.

Oma Sawong verzette zich in eerste instantie tegen de nieuwe reddende situatie omdat haar kleinzoon al ruim 15 jaar voor haar zorgt, ze vertelde al zeer lange tijd niet meer te kunnen lopen, maar kleinzoon Surasak was al die tijd haar steun en toeverlaat. Ze voedde hem op nadat zijn vader met de noorderzon was vertrokken

Maar ook haar kleinzoon Sarawut stond erop dat zijn grootmoeder in het centrum zou gaan wonen, waar ze betere zorg zou krijgen dan hij zou ooit kunnen bieden.

De twee vertelden tegen de verslaggevers dat ze eerst in Kanchanaburi hadden gewoond zonder de hulp van de vader van Sarawut, die naar Sattahip verkast was.

Onlangs heeft de eigenaar van het land in Kanchanaburi waar ze in een geïmproviseerd hutje woonden, hen weggejaagd. Ze genoeg geld bij elkaar gespaard voor de rit naar Sattahip, maar de vader van Sarawut weigerde ze in huis te nemen.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation