OUDERE AANGEKLAAGDE BELGISCHE MAN: “THAISE VROUW MAAKTE MIJ 67.000 EURO AFHANDIG”

0
674

~EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG KRIJGEN~

(iets geven (of krijgen) wat oorspronkelijk bedacht is door degene die het krijgt (of geeft))


GENT:- Een 67-jarige man met een verleden als oplichter beweert in de Gentse rechtbank dat hij voor 67.000 euro is opgelicht door een Thaise vrouw. Ze zou misbruik gemaakt hebben van de eenzaamheid van de senior, maar ontkent.

Rechtbank Gent

De man leerde de beklaagde, een vrouw uit Thailand, kennen in juni 2016. Volgens het parket manipuleerde ze de bejaarde man voor geldgewin. “Ze speelde in op zijn eenzaamheid”, sprak de procureur deze voormiddag. “Al wenend kwam ze bij hem thuis, met verhalen over financiële problemen en een dure echtscheidingsprocedure. Ze vroeg of hij haar niet kon helpen.” Het duo ging samen naar de bankautomaat, en de man gaf haar zeshonderd euro.

Later die avond, volgens het parket, stond de Thaise dame weer aan de deur en claimde ze dat ze overvallen was. Opnieuw gaf de man haar 600 euro.
Zo ging het maanden door. Ondertussen gebruikte de vrouw ook de tablet en pc van de man. In al die maanden verdween er 67.000 euro van zijn rekening. Het grootste deel werd doorgestort naar de man en kinderen van de Thaise vrouw. Dat geld verdween dan weer naar casino’s. Wellicht sukkelt het Thais koppel met een gokprobleem.

Het parket wil een celstraf van twee jaar. Wat niet in het voordeel van de vrouw spreekt, is dat ze al een verleden heeft van oplichting en valsheid in geschrifte. Bij een veroordeling komen er dus nog enkele maanden gevangenisstraf bij.

‘GEEN MISDRIJF’
Volgens de verdediging is er geen sprake van een misdrijf. “Mijn cliënte is formeel dat de burgerlijke partij de transacties zélf heeft uitgevoerd”, sprak de advocaat  van de Thaise vrouw deze voormiddag. “Dit is hoogstens een burgerlijke zaak, maar van een strafrechtelijke inbreuk is geen sprake.”

Binnen een maand wordt de zaak verdergezet.

Informatie en bron:
Illustraties: Belga
Content: Sam Ooghe
Bron: hln.be