OUDE GROENDE ZEESCHILDPAD ZONDER HOOFD IN DE MANGROVEN VAN PHUKET AANGETROFFEN

0
239

~ZO DOOD ALS EEN PIER~

(Hartstikke dood)


PHUKET:- Ambtenaren van het Phuket Marine Biology Center (PMBC) werden gisteravond door de lokale bevolking ervan op de hoogte gebracht dat er een dode zeeschildpad in de mangroven aan de achterkant van de verbrandingsoven van Saphan Hin was aangetroffen.

Het ging om een groene onthoofde zeeschildpad, ouder dan 20 jaar, vanzelfsprekend was het dier zo dood als een pier.

De hulpverleners van Kusoldharm werden geroepen om het rottend lichaam van de zeeschildpad die onder een rots in het mangrove reservaat was vast komen te zitten te verwijderen.

Er wordt aangenomen dat de zeeschildpad minstens 5 dagen daar gelegen moest hebben voordat stierf. De overblijfselen van de zeeschildpad zijn voor onderzoek naar het Phuket Marine Biology Centre (PMBC) gebracht.

De bewakers van de verbrandingsoven in Phuket vertelden tegen reddingswerkers dat de lokale bevolking op zoek was naar vis toen ze de dode schildpad vonden. Ze geloofden eerst dat de schildpad in een visnet vast zat en vervolgens door golven en sterke oostenwind naar de kust was gedreven.

Een dierenarts van het Phuket Marine Biology Centre zegt dat het een groene zeeschildpad is die waarschijnlijk ouder is dan 20 jaar. Het woog ongeveer 80-90 kilogram.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thde Thaiger