OUD PREMIER THAILAND YINGLUCK SHINAWATRA VRAAGT ASIEL IN LONDON

4
580

~HAAR BENEN ONDER ANDERMANS TAFEL STEKEN~

(Van iemand afhankelijk zijn)


LONDEN – Yingluck Shinawatra, de vroegere premier van Thailand, is in Londen en wil politiek asiel in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt nieuwszender CNN op basis van een bron binnen de partij van Yingluck. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken zei tegen CNN niet op individuele gevallen te kunnen ingaan.

De oud-premier werd woensdag door het Thaise hooggerechtshof tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ze werd schuldig verklaard aan plichtsverzuim, in verband met een omstreden subsidieprogramma voor rijstboeren dat de Thaise schatkist miljarden heeft gekost. Volgens haar tegenstanders kocht zij daarmee de stemmen van kiezers op het platteland.

Yingluck, die in 2014 door het leger werd afgezet, was al voor het vonnis het land uit gevlucht. Een borgsom van 760.000 euro die zij voor het begin van haar proces had gestort, is verbeurd verklaard.
In 2006 zette het leger al Yinglucks broer Thaksin Shinawatra aan de kant. Hij week uit naar het buitenland om vervolging wegens corruptie te ontlopen.

Informatie en bron:
Foto’s: AFP
Content: Redactie
Bron: Telegraaf.nl

4 REACTIES

  1. … Wat Thailand met die Shinawatra’s doet, zou Nederland met leugenaars Mark Rutte en Wouter Bos moeten doen..

Comments are closed.