OPSPORINGSBEVEL VOOR POLITIEAGENT NA BEDREIGING EN BEROVING VAN RUSSISCH ECHTPAAR KOH SAMUI

2
659

~OVER DE BRUG KOMEN~

(Betalen)


KOH SAMUI:- De provinciale rechtbank van Koh Samui heeft afgelopen woensdag de arrestatiebevelen voor de vijf mannen, waaronder een politieagent uitgegeven. Dit gebeurde naar aanleiding van een Russisch echtpaar die beweren op Koh Phangan aangevallen, beroofd en tegen hun wil ontvoerd te zijn.

De 36- jarige Anthon Lobanov en zijn 35-jarige echtgenote Ekaterina Lobanova deden afgelopen aangifte inzake het feit dat terwijl zij door het stadje liepen, door twee mannen drugs kregen aangeboden”.

Het echtpaar weigerde vriendelijk waarna de twee mannen hen een lift terug naar hun hotel met een taxi aanboden, iets wat zij zonder verder na te denken geaccepteerd hadden. Op dat moment verschenen er drie mannen die beweren politieagent te zijn.

Het echtpaar zou vervolgens in de taxi geboeid en geblinddoekt zijn, vervolgens werden ze in de taxi beschuldigd van het hebben van drugs, iets waar in Thailand zware straffen op staan, maar als het echtpaar ‘over de brug zou komen’ zouden de vermeende politieagenten de aanklacht voor het bezit van drugs in de doofpot stoppen.

Mevrouw Lobanova vertelde tegen de mannen dat ze geen geld had wat resulteerde, dat zij in haar gezicht gemept werd, daarna werd berooft van haar in haar iPhone en andere sierraden ter waarde van ongeveer 30.000 baht.

De bende dumpte het echtpaar aan de kant van de weg in Ban Tai, waar ze de hulp van de lokale bevolking inriepen.

OPSPORINGSBEVEL VOOR AGENT UITGESCHREVEN.
Politie majoor generaal Apichart Boonsriroj, het hoofd van de politie van Surat Thani stuurde 20 agenten van het vasteland naar het eiland om te helpen deze grove intimidatie incident te onderzoeken, hij gaf deze eenheid gelijk de rechtbank arrestatiebevelen bevelen mee om de vijf mannen, waaronder 50-jarige politie sergeant majoor Suriyan Ranjuan, een lokale agent aan te houden.

Inmiddels is het zover gekomen dat vier van de vijf gedachten, de handboeien hebben omgekregen, een van hen beweerd geen aandeel in deze zaak te hebben gehak, terwijl de politieagent op de vlucht is geslagen. Door loslippigheid van de plaatselijke bevolking kon men hem ook snel in de boeien slaan.

Drie van de gearresteerde mannen vertelden dat de “drugs” niet meer vermalen pijnstillers waren, zij hadden deze pillen vermalen tot een poeder om toeristen proberen te bewegen deze ‘drugs’ te komen, zij ontkennen mevrouw Lobanova te hebben geslagen.

Alle vijf worden geconfronteerd met beschuldigingen van aanranding, beroving, ontvoering en valse opsluiting met de toevoeging dat de politiechef Suriyan een zware douw zou krijgen mits zij schuldig bevonden worden.

Informatie en bron:
Foto: Stickboy BKK
Rewriter: Olleke Bolleke
Bron: Stickboy BKK

2 REACTIES

Comments are closed.