Home Featured EERSTE KLAS OPLICHTERIJ OP DE LUCHTHAVEN SUVARNABHUMI

EERSTE KLAS OPLICHTERIJ OP DE LUCHTHAVEN SUVARNABHUMI

0
EERSTE KLAS OPLICHTERIJ OP DE LUCHTHAVEN SUVARNABHUMI

~WACHTEN TOT JE EEN ONS WEEGT~

(Welkom in Thailand! Voor slechts Bt. 1.000 hoeft u niet te wachten)


BANGKOK – Na beschuldigingen over een enorme fraude in het gebruik van de speciale check-ins bij de immigratie op de luchthavens gaat de Airports of Thailand autoriteit (AOT) optreden tegen het gebruik van de zgn. snelle rijen waar je tegen betaling sneller door de immigratie komt, en de verkopers die dat aanbieden.

Deze snelle rijen zijn enkel bestemd voor eerste klas en business class passagiers, en gehandicapten. Niet voor mensen die daarvoor extra willen betalen.

De Thaise krant Manager Onlne ging vol op het orgel en beschuldigde de ‘airport maffia’ die daarmee miljoenen bahtjes extra incasseert. De snelle incheck tickets worden ook online te koop aangeboden via een aantal websites.

De snelle rij tickets worden verkocht door de Thaise immigratie en gemanaged door een bedrijf VFS Global Group. Die tickets werden via tour groepen en anderen verkocht online met enorme marges op de prijs.

De AOT zegt dat hun personeel zal opletten wie er gebruik maakt van de snelle rijen vanaf 1 juli. Pensionado’s die een Elite visum hebben mogen er ook gebruik van maken. De snelle rij tickets worden te koop aangeboden voor +1.000 baht per kaartje.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: B. Botje in Thailand
Bron: The Thaiger