OP PHUKET WORDEN DE APEN TE ONDEUGEND ZODAT ZE NAAR DE OMLIGGENDE EILANDEN WORDEN GEËVACUEERD

2
962

~DAT IS APENLIEFDE~

(Liefde die meer kwaad dan goed doet)


PHUKET:- Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de gouverneur van Phuket, khun Norraphat, heeft zich nu duidelijk uitgesproken: de langstaartig makaak en de Lampong aap (ook wel bekend als de aap met het varkensstaartje) zijn een ware plaag voor de plaatselijke bewoners en toeristen geworden en moeten verplaatst worden.

Khun Norraphat liet weten van plan te zijn om de vervelende apen naar de omliggende eilanden te evacueren, dit zou een langetermijnoplossing moeten zijn om voorlopig van dit vervelende probleem af te zijn. Deze maand vindt een openbare hoorzitting plaats om alle opties te bespreken. ”

“De stadsambtenaren hebben verschillende bewoners ondervraagd en geconstateerd dat er zeven hoofdgebieden zijn waar aapproblemen heersen, dat zijn: Yamu Paklok, King Kaew Soi 9 en Tha Chin Rassada. In deze drie gebieden zijn apen schadelijk voor het bezittingen van lokale bewoners.

Andere gebieden zijn Bang Rong Paklok, Khao To Sae (Monkey Hill) en Khao Rang. In deze gebied zijn de apen
ondeugend voor toeristen, stelen ze soms de bezittingen van de toeristen en zijn ook af en toe gewelddadig. Het laatste gebied is het uitkijkpunt Koh Sirey. In dit gebied verblijven veel langstaart makaken en het is erg vies. ”

“Er zijn nog drie gebieden die met apenproblemen zijn geconfronteerd zoals bij Baan Ko En in Mai Khao, Klong Koh Pee en de Big Buddha in Chalong. In deze gebieden worden apen gevoerd, wat op de lange termijn erg slecht voor de apen is. Ze gaan niet alleen op zoek naar voedsel. Het aantal apen in deze gebieden is explosief gestegen en veroorzaakt nog grotere problemen. Nadat ambtenaren lokale bewoners en toeristen op de hoogte hebben gebracht om deze apen niet meer te voeden, is het probleem gedeeltelijk opgelost en is het apenprobleem daar enigszins beheersbaar.

Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke op Phuket
Bron: The Thaiger

Bon voyage – Phuket prepares to move monkeys to islands

2 REACTIES

 1. Arme omliggende eilanden.
  Zullen de mensen daar blij mee zijn.
  Zullen toch wel eerst gecastreerd worden ,
  anders kunnen ze over 2 naar weer misuse eilanden Parken.

  LOUISE

 2. “Laatste regel even verbeterd.

  “Anders kunnen ze over 2 jaar weer nieuwe eilanden zoeken.

Comments are closed.