OP PHUKET IS HET DEZE MORGEN ZWAAR GESTELD MET DE WEERSOMSTANDIGHEDEN

0
260

~BETER HET HOOFD IN DE REGEN DAN DE VOETEN NAT~

(Beter het ongelijk meteen toegeven dan er omheen draaien en door de mand vallen)

PHUKET:- Uw nieuwsbeer maakte U er gisteren al attent dat er zware regenbuien van over de Andaman zee verder over de golf van Thailand zouden komen, dit wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied vanuit China.

Deze morgen werd de province Phuket als eerste geconfronteerd met zware regenbuien. Deze stortvloed brachten al het verkeer op de grote wegenzout stilstand en zorgden ervoor dat er op de kustweg ten noorden van Patong een kleine aardverschuiving ontstond.

De verkeerspolitie van Patong is met alle macht bezig om het verkeer te regelen en laten met regelmaat waarschuwingen uitgaan dat de wegen en de kruispunten in de toeristische stad overstroomd zijn, ze adviseren dan ook zoveel als mogelijk de hoofdwegen over het eiland te gebruiken omdat deze nog enigszins te berijden zijn

Voorts waarschuwde de verkeerspolitie om voorlopig even niet op de noordelijke kustweg in de buurt van het U Zenmaya Phuket-resort aan de noordkant van Kalim, ten noorden van Patong te komen omdat daar een aardverschuiving de weg geblokkeerd heeft en men daar eerst alle puin moet opruimen.

De zondvloed van deze morgen volgde weerwaarschuwing van Olleke Bolleke in Thailand, wie gisterenmiddag een waarschuwing gaf voor zwaar weer voor meerdere provincies in Zuid-Thailand.

Ondertussen hebben reddingswerkers aan de westkust van Phuket de zwemmers gewaarschuwd om op te passen bij het betreden van de zee vanwege gevaarlijke surf- en flitsscheurstromen die zwemmers gemakkelijk van de kust de zee in kunnen trekken.

Informatie en bron:
Illustraties: Phuket News
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket News