OP HET PLATTELAND VAN THAILAND VANGEN DE BEWONERS EETBARE INSECTEN DOOR YOUTUBE FILMPJES TE GEBRUIKEN

0
207

~ER EEN SLAATJE UITSLAAN~

(Ergens van profiteren)


NAKHON RATCHASIMA:- De dorpsbewoners in deze provincie hebben geleerd om geld te verdienen met YouTube zonder videoclips te plaatsen. In plaats daarvan gebruiken ze bepaalde clips om een ​​soort eetbaar insect tevoorschijn te halen dat ze kunnen vangen om te verkopen.

De bewoners van Ban Muean Tee in Tambon Don Chomphu in het Non Sung-district van Nakhon Ratchasima, vertelde tegen onze verslaggever dat ze per nacht ongeveer 450 tot 500 per nacht verdienden met het gebruik van YouTube-clips om melkkrekels naar hen toe te lokken.

Op YouTube staan namelijk verschillende clips met geluiden van mol-krekels, genaamd “maeng kachon” of “maek gee chon” in het Thais, bij deze filmpjes staat in een handleiding te lezen hoe men precies te werk moet gaan.

De dorpsbewoners spelen de filmpjes af op hun mobiele telefoons die zijn verbonden met een grote luidspreker en het harde geluid lokt de insecten naar de luidspreker toe.

De 48-jarige Khun Somporn Tiangpolkrung, vertelde dat hij op die manier drie tot vier kilo molkrekeltjes per nacht ving nadat hij de filmclips ongeveer twee of drie uur had afgespeeld. Hij verkocht de insecten voor 150 Baht per kilo.

Hij vertelde dat dorpsgenoten van hem, nu vragen van streetfood verkopers hadden ontvangen om voor hen nu ook insecten te vangen, zodat er een tierige handel ontstaan is, daar in het Non Sung-district van Nakhon Ratchasima.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron:The Nation