OP DE POPULAIRE BERGTOP VAN PHU RUA IN LOEI WAS HET VOOR DE TWEEDE DAG OP EEN RIJ, HARTSTIKKE KOUD!

0
221

~IN JANUARI VEEL REGEN EN WEINIG SNEE, DOET BERGEN, DALEN EN BOMEN WEE~

(Nederlandse weerspreuk)


LOEI:- Zo’n 1000 toeristen bezochten afgelopen weekend de populaire bergtop van Phu Rua in Loei om de ochtendgloren te zien terwijl de thermometer op slechts 1° Celsius stond, terwijl de Thaise meteorologen zelfs nog koudere temperaturen voorspellen voor het noordoosten van het land.Het was de tweede vroege ochtend op een rij dat deze temperatuur op de bergtop gemeten werd.

De meeste toeristen kwamen om 01:00 uur in de morgen aan om er zeker van te zijn dat ze niets van dit unieke natuurverschijnsel zouden missen. Velen maakten selfie-opnames met het temperatuur’s bord welke op 1° Celsius stond, op de achtergrond.

Veel lokale mensen zeiden dat ze om vier uur ’s ochtends moesten opstaan ​​om kampvuren maken om zichzelf warm te houden.

Het provinciale weerbureau van Loei rapporteerde dat het in de laaglanden in de districten Phu Rua, Dan Sai, Na Haew en Phu Luang ook koud weer was, maar niet zo koud als op de bergtop, de temperatuur was daar 10 tot 14° Celsius.

De temperatuur in het Phu Kradueng National Park in Phu Rua werd gemeten op 6.5 C, het Phu Rua Wildlife Sanctuary in Phu Rua op 7 C en het Phu Suan Sai National Park in Na Haew op 10.5 C.Chalalai Chaemphol, de directeur van het regionale meteorologisch bureau voor het hogere noordoosten, zei dat de temperatuur in de regio’s van zondag tot maandag met één tot drie graden zou dalen.

Informatie en bron:
Foto’s: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Korat
Bron: The Nation