OP DE KHAO SAN ROAD IN BANGKOK KLINKT HET ARRIVEDERCI VOOR DE BACKPACKERS EN NI HAO MA VOOR DE CHINEZEN

0
616

~DAAR ZIT GÉÉN WOORD CHINEES BIJ~

(Een luid en duidelijke boodschap)


BANGKOK:- De dagen dat Khao San Road een toevluchtsoord is voor westerse backpackers lijken goed voorbij te zijn. Voorbij zijn de dagen van bananenpannenkoeken en nep-studentenkaarten, de dagen dat de winkeliers de toeristen begroeten met een stevige “Ni Hao Ma” is een veel gehoorde hedendaagse begroeting.

De Chinezen komen er in groten getale en de overheid is begonnen de winkeliers te leren Chinees te spreken in plaats van zich te concentreren op het Engels.

De Thais doen er alles aan om het gebied te promoten als een “must” voor elke Chinese bezoeker.

De plv. minister bij het ministerie van Bedrijfsontwikkeling, khun Lalida Jiwananthaprawat ging naar het gebied om de behoeften van kleine handelaren te onderzoeken. Ze stelde vast dat Chinese taallessen een prioriteit waren om hun inkomen te vergroten.

Een proefcursus is al begonnen en zal een tweedaagse training zijn die op 19 augustus is voltooid voor 50 van de 234 verkopers op straat. Ze leren basisgesprekken en vooral hoe ze hun producten en diensten aan de Chinezen kunnen uitleggen.

Na de cursus komt de afdeling terug voor een nieuwe enquête om de resultaten te peilen en de weg vooruit te onderzoeken.

De Chinese taallessen zijn tot stand gekomen door een samenwerking met haar afdeling en het gemeentelijk district Phra Nakorn.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Manager Online
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Manager Online