OP DE KHAO SAN ROAD IN BANGKOK IS DE VERKOPERS VAN BALLONEN MET LACHGAS, HET LACHEN VERGAAN

0
231

~ZIJ KUNNEN HUN LOL WEL OP~

(Er niet om kunnen lachen)


BANGKOK:- De politie in de hoofdstad had er lucht van gekregen dat de handelaren op de Khao San Road ballonnen verkochten die gevuld waren met lachgas ook wel hippie crack genoemd, zodat een politieoptreden deze morgen noodzakelijk was.

De met lachgas gevulde ballonnen, welke vaak als een recreatieve drug worden gebruikt, waren openlijk te koop in de toeristenstraat.

De hoofdcommissaris van bureau Chana Songkram, majoor-generaal Sukhun Phromayon, leidde tijdens deze actie een groep ambtenaren van de voedsel- en drugsadministratie, die uiteindelijk negen handelaren arresteerde.

De generaal-majoor vertelde tegen onze verslaggever dat “geheim agenten” hem geïnformeerd hadden dat ze hadden ontdekt dat er op straat lachgas werd verkocht. Saillant detail is, dat het gebied pal naast het politiebureau ligt.

Het bleek dat veel toeristen een roesje uit de ballonnen namen, daarin vormde de politiecommissaris een team om als ballonprikkers op te treden.

Negen vrouwelijke en mannelijke handelaren werden aangeklaagd voor de verkoop van drugs zonder vergunning en de verkoop van niet-geregistreerde geneesmiddelen.

De straffen voor dit delict zijn streng, vijf jaar cel en / of 10.000 baht boete voor de eerste en 3 jaar / 5.000 baht voor de laatste.

Een Thaise deskundige op het gebied van drugs, dokter Tharet Krasanairawiwong vertelde dat het geen lachertje was, het gas zou legaal in ziekenhuizen worden gebruikt als verdovingsmiddel en in airbags in de auto-industrie.

Maar illegaal gebruik in uitgaansgebieden komt steeds vaker voor.Te veel van dit gas inademen kan misselijkheid, braken, verwardheid, flauwvallen, verwondingen en bewusteloosheid veroorzaken, terwijl langdurig gebruik mogelijke zenuw- en spierschade kan veroorzaken.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai Rath
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai Rath
https://forum.thaivisa.com/topic/1111333-no-laughing-matter-cops-crack-down-on-hippy-crack-in-khao-san-road/