OOK IN THAILAND ZIJN VALSE NUMMERPLATEN VERBODEN

0
224

~OP Z’N NUMMER ZETTEN~

(Iemand op zijn fouten wijzen)


BANGKOK:- Een brommerpiloot is “verward” (ngong). Een ander zegt dat hij een “kreng” (sop) is. De overheid vindt dat niet leuk. U vraagt zich natuurlijk af wat en waarom.

Op de sociale media is een nieuwe mode ontstaan: valse humoristische nummerplaten. Bijvoorbeeld, het getal vijf is in het Thais ‘ha’. Daarom zie je soms in tekst berichten iets van ‘dat is leuk, 555!’ staan in plaats van ha, ha, ha!

Maar op het ministerie van Transport werken ambtenaren en die hebben geen gevoel voor humor. Ze waarschuwen het publiek om vooral niet met die valse nummerplaten op de auto of brommer te rijden, want er staan strenge straffen op.

Departementshoofd Sanit Promwong waarschuwt dat zulks het vervalsen van staatsdocumenten is. “Als u ze op uw voertuig gebruikt breekt u de wet. Het gebruik van valse nummerplaten wordt bestraft met een boete van Bt. 2000 en het voertuig kan in beslag genomen worden.”

Nummerplaten in Thailand hebben twee letters en een serie getallen. Creatievelingen hebben leuke combinaties bedacht die als grappige woordspelingen gelezen kunnen worden, zoals scheet (tot), arm (jon) of bots (chon).

Het departement geeft dat soort grappige nummerplaten niet uit. Ongeveer hetzelfde beleid als onze  RVW hanteert. Nummer platen zoals SS 40 – 45 of LU LO 01 34 zult u bij ons ook niet op de weg zien.
Thaise mensen zijn niet dom, dus de kans dat u zo’n grappige nummerplaat op een voertuig aan zal treffen is niet groot. Even zo goed waarschuwt het ministerie om direct de politie te bellen als u Sop 555 voorbij ziet scheuren.
Informatie en bron:
Foto’s: Khaosod
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Khaosod