OOK DE PROVINCIE CHONBURI BENOEMD TOT “RODE ZONE” WAAR HONDSDOLHEID VOORKOMT!

0
379

~HET STAAT MET RODE LETTERS IN DE ALMANAK~

(Dit is belangrijk)


CHONBURI: – De provincie Chonburi is uitgeroepen tot een “rode zone” voor rabiës na een recente uitbraak.Het departement van gezondheid verklaarde deze week dat d provincie Chonburi één van de 13 provincie is waar de ziekte ongebreideld heerst.
De andere provincies zijn: Rayong, Chachoengsao, Buriram, Chiang Rai, Nan, Roi Et, Samut Prakan, Songkhla, Si Saket, Surin, Tak en Ubon Ratchathani.

Tweeënveertig provincies zijn uitgeroepen tot “gele zones” terwijl 20 provincies in Thailand nog niet te maken hebben met deze gevaarlijke virusziekte.

Dit jaar zijn al drie mensen in de provincie Chonburi overleden aan hondsdolheid, te weten in de districten Ban Bung, Bo Thong en Muang.

De ambtenaren van de gezondheidsdienst wijten deze uitbraak aan niet-gevaccineerde huisdieren en zwerfdieren als de belangrijkste vector voor de verspreiding van de ziekte.

Dierenarts Surapong Wongsutawat verklaarde dat de stad Pattaya geen juiste schatting heeft van het percentage zwerfdieren dat besmet is met hondsdolheid. Hij merkte echter op dat er geen meldingen zijn geweest van dodelijke ongevallen in de stad.

Hij zei dat dierenziektebestrijdingseenheden momenteel in de stad bezig zijn om alle gemeenschappen te bezoeken en hij drong er bij mensen op aan gebruik te maken van de gratis vaccinaties.

Informatie en bron:
Foto’s: pattayamail
Content: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: pattayamail