ONVERANTWOORDELIJKE HONDENBEZITTERS RISKEREN EEN NACHTJE IN DE CEL WANNEER U HOND ER OP STRAAT EEN BENDE VAN MAAKT

0
156

~VEEL WETEN IS VEEL TE VERANTWOORDEN HEBBEN~

(Hoe ouder (en wijzer) men is, hoe meer verantwoordelijkheid men draagt)


THAILAND:- Daily News, een Thaise internetkrant rapporteerden over het probleem van onverantwoordelijke honden en/of kattenbezitters die hun huisdieren toestaan ​​om van de buurt smerig te maken.

Daarmee citeerde de internetkrant een advocaat die bekendmaakte dat de eigenaren een zware boete of zelfs een gevangenisstraf tegemoet kunnen zien, zelfs als ze de rommel opruimen.

Advocaat Kertphon Kaewkert verklaarde dat als bewezen kan worden dat de eigenaren hun huisdieren toestonden om te poepen voor de huizen van buren, ze een boete van 10.000 baht kunnen krijgen of een maand gevangenisstraf of beide.

Zelfs als ze het op zouden ruimen, kunnen ze worden opgesloten omdat het het andere zou irriteren. Ook wanneer honden de vuilniszakken van de buren open zouden scheuren is en blijft de eigenaar van het huisdier verantwoordelijk.

Het schijnt dat de boetes nog verschillen per gebied en zijn er
verschillen tussen particuliere landgoederen en openbare ruimtes volgens de voorschriften.

De meldingen moeten met bewijsmateriaal (zakje meenemen of zo, grinnik) worden gedaan aan de lokale politie, die de zaak voor de rechter zou brengen.

Ook honden die constant blaffen en daarmee irritaties opleveren voor de gemeenschap opleveren, kunnen resulteren in boetes of zelfs afstand van de hond te doen.

In een gerelateerd verhaal zei Dr. Sathit Pratchaya-ariyakul van de Thaise Vereniging voor de Preventie van Wreedheid tegen Dieren dat eigenaren hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor honden en katten, zoals in de Thaise wet beschreven is.

Hij zei dat blaffende honden kunnen resulteren in een gevangenisstraf van een maand en boetes van 2.000 baht.Op het achterlaten van een kadaver van een huisdier buitenshuis staat een boete van 5.000 baht.

Hij zei dat er in 2015 5 mensen waren overleden door ziekten tengevolge van dode honden en zes doden in 2016.

Informatie en bron:
Foto’s: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News