STADSNIEUWS | ONROEREND GOED MARKT IN PATTAYA IS ONTROEREND SLECHT…!!!

1
730

~ALLE HEILIGE HUISJES AANDOEN~

(alle cafés bezoeken)


PATTAYA – De bouw van nieuw condo’s in Pattaya moet niet meer dan 5.000 eenheden bedragen, omdat er 12.000 onverkocht te koop staan sinds 2015, zegt een makelaar.

Phattarachai Taweewong, van Colliers International Thailands onderzoeksdepartement, zegt dat de enorme hoeveelheid onverkochte appartementen komt door overaanbod afgelopen jaar. Volgens hun onderzoek werden in 2018 10.239 appartementen aangeboden met een waarde van 55 miljard baht. In 2017 waren dat slechts 2.192 appartementen.”Dat aanbod is het hoogste in de afgelopen 4 jaar.”

Phattarachai zegt dat de onroerend goed markt sinds 2015 in het slop zit. Daarvoor werden er ieder jaar 15.000 eenheden aangeboden en verkocht. De grote hoeveelheid onverkochte appartementen vermindert het vertrouwen van kopers en ontwikkelaars.

“Ontwikkelaars moeten voorzichtiger zijn om nieuwe projecten op te zetten, omdat de meeste kopers hoge rendementen verwachten. Heel weinig kopers gebruiken de appartementen om er zelf in te gaan wonen. Nu de woningmarkt afkoelt en het rendement terugloopt trekken deze kopers zich terug. Ontwikkelaars moeten zich aan die situatie aanpassen.”

Phattarachaizegt dat ontwikkelaars eerst bestaande condo’s moeten verkopen voor ze beginnen met nieuwbouw. Nieuwbouw moet zich richten op aantrekkelijke appartementen tegen redelijke prijzen voor kopers.

Het Landdepartement (kadaster) heeft in haar boeken 33 projecten in ontwikkeling staan met 8.533 eenheden. Het totaal voor heel Pattaya is 88.330 eenheden te koop.

De gemiddelde verkoopprijs ligt op 80% van het oorspronkelijk begrote bedrag, maar het meeste blijft onverkocht. Sommige projecten die in de afgelopen jaren openden hebben meer dan 1.500 eenheden leeg staan.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Bangkok Post
Content: B. Botje in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

1 REACTIE

  1. de onderste foto die hier geplaatst is, is overigens niet een leegstaande condo omdat het niet verkocht kan worden, maar staat nog leeg omdat het het gestopt is door de overheid. Dit nadat er op face book een klachten regen was ontstaan door een Thai-hiso gekomen dat het een landmarks uitzicht blokkeerd en te dicht aan de zee is gebouwd en daarom niet aan de vergunnining zou voldoen. Dit ten tijde van de verandering van de overheid. Wat ik er van weet is dat project een hoop condo’s al verkocht zijn met aan betalingen, maar door dat de licentie gestopt is, nou alle tegoeden van mensen die betaald hebben bevroren zijn. Google “Waterfront” Dat is een heel artikel op zichzelf waard

Comments are closed.