ONDANKS OFFICIËLE ONTKENNINGEN IS DE BANG KWANG ÉÉN VAN DE MEEST GEVAARLIJKE GEVANGENISSEN TER WERELD

55
1283

~AAN DE TURKEN OVERGELEVERD WORDEN~

(Slecht behandeld, bedrogen, mishandeld worden)


BANGKOK:- Bij de farang staat deze gevangenis bekend onder de leuke bedoelde nickname: Bangkok Hilton, maar Olleke Bolleke kan u verzekeren dat het in de Bang Kwang gevangenis allesbehalve leuk is. Sterker nog, de Bang Kwang Central Prison staat sinds kort op de lijst van de 10 gevaarlijkste gevangenissen in de wereld.

Hoewel de directie van deze gevangenis hun faciliteit hebben verdedigd, door te zeggen dat de website “The Richest” maar een greep in de lucht hebben gedaan en dat deze bewering nergens op gestoeld is. Toch heeft deze beruchte gevangenis zeker zijn bekendheid verdiend, er zijn daar nl. vele films en televisieseries en specials opgenomen en heeft zelfs de bijnaam “The Bangkok Hilton” gekregen en dat is niet voor niets!

Deze wereld ranglijst werd afgelopen donderdag gepubliceerd met de Bang Kwang Central Prison op de 7e plaats. De directeur van deze penitiaire, Khun Kasiwat, was er snel bij met het ontkennen dat de de Nonthaburi-gevangenis onmenselijk zou zijn, maar zijn gevangenen koestert en géén broedplaats voor ziektes zou zijn.

De website schreef ook: “De gevangenis heeft geen stromend water, een nauwelijks functionerend rioolstelsel, en is erg bomvol met gevangenen gestouwd.”

Kobkiat ontkent dat de instelling soms zijn gevangenen de handboeien omdoet, dat gebeurt alleen bij transport, en hij volharde in zijn beweringen dat de gevangenis voldoet aan de internationale humaniteitsnormen, zo meldde Bangkok Post.

Wilt u echt weten hoe het leven in een van de beruchte gevangenissen van Bangkok is? Lees dan deze exclusieve, originele reportage: Het leven achter de tralies: Ex-gevangenen beschrijven hun dag in de Thaise gevangenis.

Informatie en bron:
Foto’s: Coconuts Bangkok
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: Coconuts.BKK

g

55 REACTIES

 1. Voor een Farang is het daar de hel,maar voor een Thai?.Die is thuis ook gewend om met zijn allen in een ruimte op een rieten matje te slapen,geen stromend water en fatsoenlijk toilet,en dan krijg hij daar nog te eten ook,schrikt hun niet echt af.

  • Denk je er echt zo over Henk van’t Slot?
   Dus je vergelijkt een thuis situatie van een “normaal” Thais persoon met in het Bangkok Hilton zitten?
   Ja er zijn arme mensen en er zijn rijkere, maar die plank he…. die sla jij zo ontzettend hard mis. Beetje zielig naar mijn mening…

  • Mickey ten Holder Ik zit regelmatig een tijdje in de jungle bij mijn Thaise schoonfamilie,plus dat ik hier al 18 jaar woont,dus ben aardig op de hoogte van de Thaise samenleving.

  • Ik zei ook niet dat je dat niet was. Maar een vergelijking van vrij in de jungle zitten tot met 30/40 mensen op een cel, elke dag lichamelijk en geestelijk mishandeld worden en poepen voor de ogen van 30 man zou ik niet hetzelfde willen noemen 😉

  • Altijd van die simpele en thaise mensen denigrerende kut opmerkingen net of falans beter zijn . Jij bent al 18 jaar te gast in dit mooie land en zie hoe je altijd praat over thaise mensen . Jo ga terug naar waar je vandaan komt en ga daar lopen zeiken

  • Ben Oostindien ja er zijn vaak negatieve opmerkingen over Thaise mensen, ja we hebben allemaal gekozen om hier te komen wonen en daar horen wij ons naar te gedragen. Betekend niet dat er ook dingen zijn die voor verbetering vatbaar zijn. Heb ik het niet over cultuur en gewoontes, maar over allerdaagse zaken die anders aangepakt zouden kunnen worden. Elk land / persoon is voor verbeting vatbaar, als we daar nou naartoe werken wordt het al een stuk mooier! Meer begrip en openheid voor en naar elkaar is een goed begin

  • Mickey ten Holder het is niet aan ons om de thaise cultuur te veranderen.
   Wij zijn alleen te gast in dit mooie land . Natuurlijk kunnen we een positieve invloed uitstralen. Maar waar ik niet tegen kan is altijd maar weer thaise mensen worden weg gezet als minder . Woont zelf op het plate land khonkaen en heb veel thaise vrienden maar ik moet mezelf aan passen.

  • Ben Oostindien Ik woon nu nog in Pattaya,ben een huis aan het bouwen in Loei,als ik mij niet zou aanpassen kan ik daar nooit gaan wonen,maar dat wil niet zeggen dat ik alles leuk vindt.Maar ik ben niet in Thailand om de verbeteraar uit te hangen,ben ik niet van plan ook.Ga daar met wederzijds respect met de mensen om.

  • Henk Van’t Slot als je eenmaal.in loei woont ga je heel.anders denken . Thaise mensen in.pattaya zijn niet te vergelijken met de mensen hier . Maar wat ik wil zeggen in Nederland pikken wij het ook niet als een Turk of Marokkaan ons gaat vertellen hoe het moet en dat is hier ook zo…

 2. Deze plek gun je je ergste vijand niet en iedereen die er anders over denkt is voor mij een geboren sadist 100% zeker dit is voor ieder mens een hel , ook voor aziaten , dat zijn nl ook mensen !!!

 3. Het gaat helemaal niet over strenger en meer luxe, het gaat over simpele dingen…niet hoeven te poepen waar 30 man je aankijken…..is het zoveel moeit om een paar normale toiletten te plaatsen? Kleine ingreep wat zeer veel betekent van het mens-zijn.

  • ik heb nog geen ene crimineel geweest die na opgepak te zijn toegeeft aan wat hij heeft gedaan ze pakken gelijk een avocaat om dat ze geen ballen hebben om.hun fouten toe te geven en dan alles doen om.teeug vrij te komen en voor het v voorkomenn dat er onschuldige mens in de gevangenis komen zouden ze van iedere persoon het dna en vingerafdrukken in grote databank moeten steken en verplichten om iedereen dat dat om.de 10 jaar te doen

 4. Slecht op de hoogte vriend, zitten in de wereld zo n 1200 mensen onschuldig vast..in Holland de laatste 50 jaar 14 onschuldigen veroordeelt, wat later uitgekomen is. Kan jij ook bij zitten.

 5. Als je gevangen zit met of zonder luxe elke avond gaat de deur op slot. Je vrijheid is je ontnomen terecht of niet je kan niet naar huis niet naar je kinderen of vrouw.En dat er dan mensen zijn die het hilton hotel een terechte strafinrichting vinden ja daar zakt mijn broek vanaf .Vraag me af of zulke reacties wel van mensen afkomstig zijn.

  • Heb lang geleden ook eens een tijdje vast gezeten in Nederland,in de slechtste gevangenis die er toen was,huis van bewaring 2 in de havenstraat in Amsterdam.23 uur per dag in je cel,geen TV of toilet,had een po,die in de ochtend geleegt werdt,niet bellen geen bezoek enz enz,,dus daar is het ook geen pretje geweest.

  • David Nijholt, er zijn misdadigers die een ander hun vrijheid hebben ontnomen, denk aan moordenaars. Hun slachtoffers kunnen NOOIT meer naar huis om bij hun vrouw en kinderen te gaan zitten ;).

 6. Ik vroeg alleen maar een normaal toiletje en zie de reacties …sadisten tot en met..wordt tijd dt dit spul er zelf in verdwijnt.Piepen ze wel anders.

 7. Dit is het laatste wat ik erover kwijt wil. om sommige de ogen te openen. Een gevangenis straf wordt gegeven omtrent het feit dat je iets strafbaars gedaan hebt, De bedoeling is dat je tucht en orde ondervindt en gedurende die tijd niks uit kan halen, m.a.w. vrijheid kwijt is de doelstelling.Al heb je je 20 tv s en pc s op je cel en gouden deurknoppen van 21 karaats neemt het feit niet weg, dat je ej vrijheid kwijt bent. En vrijheid is het kostbaarste goed Dus iedereen die zegt dat het een hotel is heeft ongelijk, want de deurknop zit aan de verkeerde kant. Einde discussie voor mij. Een prettige dag verder.

 8. Zeg ik beste Eef lopen bergen geestelijk zieke mensen hier die dit soort asociale gedrag vertonen . Ik heb hier veel onschuldige mensen giga in de problemen zien komen ook Thaien maar ja bij veel europese weg gooiers zijn dat geen mensen .

 9. Dat zijn dezelfde mensen die zeggen dat een zwaarder persoon meer voor zijn ticket moet betalen, vergetende dat ze ziek kunnen zijn en klieren niet naar behoren werken..bah bah

 10. Ik was bij klong prem gevangenis geweest in Bangkok, ik moet eerlijk zeggen dat ik verbaasd was hoe schoon en netjes alles uitzag. We (bezoekers) zaten zelf in een ruimte met aircon. Achter de muren, weet ik natuurlijk niet.

Comments are closed.