ONBEVESTIGDE BRON | EVACUATIE KAN ELK MOMENT BEGINNEN

0
369

~HET VEGE LIJF REDDEN~

(Vluchten, er snel vandoor gaan)


BANGKOK:- Belgische media berichten dat duikers elk moment van plan zijn om de voetballertjes uit de grot te halen.Ze citeren duiker Ben Reymenants, die op stand-by staat in de reddingsactie, hij zegt dat de jongens met twee tegelijk geevacueerd gaan worden. Dat zou vrijdagavond al begonnen zijn, en het hele weekeinde doorgaan. Volgens dat bericht zou het zicht in de grot goed genoeg zijn om te kunnen beginnen met evacuatie.

De jongens krijgen elk een persluchtmasker en worden begeleid door marineduikers die ze naar de derde gang brengen waar genoeg lucht is om te kunnen ademen.

“Het is een race tegen de klok, omdat er zondag zware regen verwacht wordt. Maar we blijven positief,” zegt Reymenants in The Guardian. “We verwachten verwachten dat de eerste twee kinderen vandaag vrij komen. Het blijft een heel moeilijk parcours door een labyrint van gangen, met veel duiken en klimmen. Maar de stroming is nu een stuk minder en het zicht een eind beter. Verder hoeven ze niet veel te zwemmen, ze hebben persluchtmaskers en worden begeleid door duikers.”

“In de derde gang is genoeg lucht om te kunnen ademen, en een dokter die ze controleert. Daarna moeten ze nog anderhalve kilometer klimmen.”

Reymenants zegt dat iedere dag vier kinderen geëvacueerd gaan worden, het hele weekeinde door. De redders zitten in een race tegen de klok, omdat de hoeveelheid zuurstof in de grot veel lager is dan in eerste instantie was aangenomen, en lager wordt. Bovendien wordt er zondag zware regen verwacht dat veel meer water de grot in zal brengen.

Volgens Reymenantsis het moraal van de jongens goed en fantaseren ze over het eten waar ze van gaan genieten als ze weer buiten zijn. Ze hebben video gezien met hun familie en van de reddingsoperatie buiten de grot, en dat doet de kinderen erg goed.

Ook Sky News bericht dat de reddingsoperatie vrijdag of zaterdag zou kunnen beginnen. Duiker Ivan Karadzic zei tegen hen dat de reddingsactie snel kan beginnen.

===Olleke zet er toch eventjes (ONBEVESTIGD) bij omdat we na dit bericht acht uur niets nieuws hebben gehoord.===

Informatie en bron:
Illustraties: ThaiVisa
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai Visa