OMZET NEDERLANDSE LUCHTHAVENS OP RECORDHOOGTE

0
140

~PAS BIJ HET BEREIKEN VAN DE HAVEN, TELT MEN DE SLAVEN~

(Als het werk gedaan is, wordt de balans opgemaakt)


SCHIPHOL:- De omzet van Nederlandse luchthavens is in het derde kwartaal met meer dan 3,5 procent toegenomen, tot het hoogste niveau ooit. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalmonitor transport en logistiek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.Ook het aantal passagiers dat via de Nederlandse luchthavens reisden, bereikte in het derde kwartaal een record. Eindhoven Airport kende de grootste groei in het aantal passagiers.

De luchthavens in Nederland vervoerden tussen juli en september ruim 19 miljoen passagiers. Dat zijn er 6,4 procent meer dan in de zomerperiode een jaar eerder. De omzet van de totale luchtvaart kwam hiermee 3,4 procent hoger uit op jaarbasis.

Eindhoven wist 8 procent meer passagiers te verwerken dan een jaar eerder. Met ruim 1,3 miljoen passagiers is het vliegveld daarmee nummer twee achter Schiphol. In het derde kwartaal reisden ruim 17 miljoen, dat is 9 van de 10 reizigers via de Nederlands mainport.

Rotterdam The Hague Airport is met een half miljoen passagiers in het derde kwartaal de derde luchthaven van Nederland.

Minder passagiers en vracht voor Maastricht
Maastricht Aachen airport heeft de aantallen afgehandelde passagiers de laatste zeven kwartalen alsmaar zien dalen. Waren dit er in het derde kwartaal van 2013 nog meer dan 160 duizend nu is dat aantal meer dan gehalveerd naar nog geen 75 duizend. Er is veel concurrentie van omliggende (buitenlandse) vliegvelden en het aantal bestemmingen is afgenomen.

Ook de vrachtafhandeling op Maastricht staat onder druk. In de afgelopen twee jaar is de vrachtafhandeling met 1 procent afgenomen. De totale vrachtafhandeling van alle luchthavens in Nederland is in deze periode juist met bijna 6,5 procent gestegen.

Het grootste deel van de inkomsten van luchthavens en aanverwante dienstverleners komt van de passagiers. Ten opzichte van het derde kwartaal 2009 is het aantal afgehandelde passagiers met 38 procent gestegen naar ruim 19 miljoen. De omzet steeg in dezelfde periode met ruim 30 procent en het aantal vluchten voor passagiers- en vrachtvervoer nam toe met een kleine 20 procent.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Reismedia
Content: redactie
Bron: zakenreisnieuws.nl