OLLEKE BOLLEKE FELICITEERT THAILAND MET DE GOEDKEURING VAN HET BURGERLIJK PARTNERSCHAP

0
183

~JE MOET DE HUID VAN DE BEER NIET WILLEN VERKOPEN VOORDAT DEZE GESCHOTEN IS~

(Je moet niet al willen genieten van wat men nog niet verworven heeft)


THAILAND:- Maar Thailand zal Thailand niet zijn als daar haken en ogen aan verbonden zijn, zo moeten de leden van de LGBT (Lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender) tenminste 20 jaar oud zijn en een Thaise nationaliteit hebben, dat zijn enkele van de strikte voorwaarden.

Het Thaise kabinet heeft het voorstel van het burgerlijk partnerschap goedgekeurd, waarmee het de weg vrijmaakt voor Thailand om het eerste land in Azië te worden dat instemt met het homohuwelijk.

Het huidige wetsvoorstel, gisteren goedgekeurd door het kabinet, biedt paren van gelijk geslacht de mogelijkheid om kinderen te adopteren, volgens Nathporn Chatusripitak, de adviseur van het kabinet van de premier.

De feitelijke kwestie van kinderen is niet in het voorstel opgenomen, maar wel in de Thaise adoptiewet.

Op het gebied van activa en eigendom is de huidige burgerlijke en handelswetgeving van toepassing, en deze zal dus op dezelfde manier van toepassing zijn als bij heteroseksuele paren. Wat betreft de welvaart van de staat, zullen de betalingen aan overheidsfunctionarissen ook betrekking hebben op hun echtgenoten.

Het wetsvoorstel is nu klaar om voor de nationale wetgevende vergadering voor een definitieve beslissing te gaan. Als de wet wordt aangenomen, wordt het aangekondigd in de Koninklijke Krant en treedt het 120 dagen daarna in werking.

De NLA meldt dat ze momenteel een achterstand van 50 wetsvoorstellen hebben om te beraadslagen, zodat het nieuwe wetsvoorstel voor burgerlijk partnerschap mogelijk niet wordt aangenomen in de huidige sessie die eindigt op 15 februari, een week vóór de algemene verkiezingen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger